2016-03-15 23:06:44
Φωτογραφία για Η Μνημονιακή Ελλάδα με μισθούς πείνας θα εργάζεται στα στρατόπεδα συγκέντρωση των προσφύγων του Πολέμου
Την ίδια ώρα που σημειώνονταν ένα ακόμη έγκλημα κατά των μεταναστών στην Κω... τρεις πρόσφυγες από το Αφγανιστάν πνίγονταν νωρίς σήμερα το πρωί σε ένα χείμαρρο κοντά στην κωμόπολη Γευγελή και άλλοι 23 διασώθηκαν ανακοίνωσε κυβερνητική επιτροπή των Σκοπίων για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα εκατοντάδες πρόσφυγες έχουν περάσει τον χείμαρρο που βρίσκεται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από τα σύνορα με τα Σκόπια, μετά το ακριτικό χωριό Χαμηλό, ενώ συνεχώς φτάνουν κατά διαστήματα νέες ομάδες.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, με τα λιγοστά υπάρχοντά τους ανά χείρας περνούν μέσα από τα παγωμένα νερά προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη, που είχε σταματήσει αίφνης στην Ειδομένη, εδώ και αρκετές ημέρες. 

Οι πρόσφυγες έχουν φτάσει στο ακριτικό χωριό Μόνι, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το ελληνικό χωριό Χαμηλό. Οι πρόσφυγες κρατώντας σχοινιά και βοηθώντας ο ένας τον άλλον περνούσαν το απόγευμα στην άλλη πλευρά παρά τις εκκλήσεις της αστυνομίας να επιστρέψουν στον καταυλισμό της ουδέτερης ζώνης στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων.


Ισχυρές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας των Σκοπίων έχουν σπεύσει στο χωριό για να μην επιτρέψουν τους πρόσφυγες και μετανάστες που εισήλθαν να συνεχίσουν τη διαδρομή τους προς το εσωτερικό της χώρας.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες προβαίνουν σε αυτή την απελπισμένη ενέργεια γιατί ως τόπο προορισμού των ελπίδων τους έχουν την ανεπτυγμένη Δύση που τους ενέπλεξε στη δίνη των πολέμων και της οικονομικής-κοινωνικής καταστροφής. Θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα που μετατράπηκε σε απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθεί χιλιάδες απελάσεις και υπογράφει για τους χιλιάδες πρόσφυγες ένα παρόν βουτηγμένο στην λάσπη και στη δυστυχία, αλλά και ένα μέλλον πρωτόγνωρης εργασιακής εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Μέλλον με ημερομηνία λήξης, καθώς ακολουθούν οι Απελάσεις και για αυτούς.

Αποκάλυψη αγωνιστών εθελοντών για τον Καταυλισμό Προσφύγων στη Ρόκα, Λάρισας

Την Πέμπτη 10/3 πήγαμε στη Ρόκα το οποίο είναι ένα εγκαταλειμμένο εργοστάσιο 5 χιλιόμετρα από τη πόλη, στην αυλή του οποίου έχουν φτιάξει ένα ψευτοκαταυλισμό για τους πρόσφυγες. Οι συνθήκες είναι άθλιες, οι σκηνές πάνω στο χώμα, λάσπη παντού λόγω των βροχοπτώσεων, 8 χημικές τουαλέτες, καμία πρόβλεψη για μπάνιο και καθαριότητα γενικά. Μοιράσαμε ρούχα, παιχνίδια και παπούτσια. Το φαγητό το έχει αναλάβει ο δήμος και η Πολεμική Αεροπορία. Στις 13:00 έχει συσσίτιο, ο ένας πίσω απ' τον άλλον στην ουρά για να λάβουν ένα πιάτο φαΐ από ανθρώπους που υποστηρίζουν και εφαρμόζουν τη πολιτική που τους βομβαρδίζει και τους σκοτώνει στη πατρίδα τους. Να θυμίσουμε ότι η Πολεμική Αεροπορία έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια έως το Αφγανιστάν, από την Λιβύη έως τις πολεμικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ ενάντια στην Ρωσία, με χώρο δράσης τη Βαλτική και τον Καύκασο!

Την πραγματική διάσταση του ευρωπαϊκού πολέμου κατά των μεταναστών αποδεικνύει η ίδια η κυβέρνηση. Τονίζουμε ότι το χρονικό ορόσημο των δύο ετών αποτελεί μια εντελώς προπαγανδιστικού χαρακτήρα προσέγγιση που βασίζεται στους εύθραυστους όρους ειρήνευσης στην Συρία η οποία διαλύεται κάτω από το βάρος των ανταγωνισμών τοπικών και ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Επίσης, στη διακηρυγμένη πρόθεση των καπιταλιστικών κρατών της Ε.Ε. να Απελάσουν με την πρώτη ευκαιρία πρόσφυγες και μετανάστες.

Βίτσας: Έως και δύο χρόνια θα μείνουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους βρετανικούς Financial Times, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και υπεύθυνος του Συντονιστικού της κυβέρνησης για το προσφυγικό Δημήτρης Βίτσας ξεκαθάρισε ότι «πολλοί από τους πρόσφυγες που έχουν φτάσει στην Ελλάδα θα παραμείνουν στη χώρα έως και δύο χρόνια». «Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι κάποιοι μετανάστες θα μείνουν στην Ελλάδα μόνιμα. Θα συμβεί. Οι χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα αναμένουν το αποτέλεσμα της Συνόδου της 17ης Μαρτίου για τους πρόσφυγες, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να διασχίσουν τα σύνορα. Πρέπει να τους πείσουμε ότι αυτό δε θα γίνει. Τότε ο καταυλισμός της Ειδομένης θα αδειάσει γρήγορα, νομίζω έως το τέλος της εβδομάδας», σημείωσε ο Δ. Βίτσας, ερωτηθείς για την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη. Και πρόσθεσε: «Το διάστημα αναμονής για την μετεγκατάσταση των προσφύγων αναμένεται από κάποιους μήνες έως και δύο χρόνια».

Οι ταγματασφαλίτες της εποχής του Ολοκληρωτικού καπιταλισμού και του Πολέμου κατά των Μεταναστών

Παράλληλα, η κυβέρνηση επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τον Ανθρωπισμό του λαού μας και να ενσωματώσει τμήμα της εργατικής τάξης με ταπεινούς όρους εργασίας αναθέτοντας τους την ακόμη πιο ταπεινή αποστολή επάνδρωσης των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης. Ουσιαστικά, οι εργαζόμενοι που έχουν υποστεί την άγρια ταξική επίθεση των Μνημονίων και των παρόμοιων αστικών πολιτικών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχοντας χτυπηθεί από τη φτώχεια, την ανεργία, την άγρια φορολογία, καλούνται να στρατολογηθούν ενεργά και επί πληρωμή στον Πόλεμο κατά Προσφύγων-Μεταναστών.

Την ώρα λοιπόν οι πρόσφυγες-μετανάστες δίνουν μάχη για να περάσουν τα σύνορα της «πολιτισμένης Ευρώπης» και αρνούνται την Γκετοποίηση-Εγκλεισμό στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προσλήψεις-εξπρές 3.362 συμβασιούχων διάφορων ειδικοτήτων δρομολογεί το υπουργείο Εργασίας, για να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργίας των «Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων»-Στρατοπέδων Συγκέντρωσης. Με βάση το «σχέδιο Μουζάλα για τους Πρόσφυγες» θα προσληφθούν μέσα στον Απρίλιο 1.600 έκτακτοι υπάλληλοι μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, που όμως μπορεί να παραταθεί ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν. Ταυτόχρονα θα προκηρυχθούν από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ακόμη 262 θέσεις εποχικών υπαλλήλων που θα εργαστούν στα κέντρα καταγραφής και ταυτοποίησης των προσφύγων. Το νέο προσωπικό θα προέρχεται από μια μεγάλη γκάμα ειδικοτήτων όπως: διοικητικοί, οδηγοί, γενικών καθηκόντων, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, τεχνολόγοι, μηχανικοί και τοπογράφοι, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, διάφοροι τεχνίτες (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κ.ά.), βοηθητικό προσωπικό καθαριότητας, φύλακες κ.ά. Σύμφωνα με πληροφορίες, δρομολογείται η πρόσληψη 518 έκτακτων υπαλλήλων στην Αττική, 500 στην Κεντρική Μακεδονία, 990 στη Λέσβο, 528 στη Σάμο, 192 στη Λέρο, 250 στην Κω και 384 στη Χίο. Το προσωπικό θα εργαστεί κυρίως στους νησιωτικούς δήμους, αλλά και στους δήμους της ηπειρωτικής χώρας, που έχουν στηθεί πρόχειροι καταυλισμοί για τους πρόσφυγες.

Οι αμοιβές: Η πλειονότητα των νέων υπαλλήλων θα λαμβάνει μισθούς από 431,75 ευρώ έως 619 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με την ηλικία και τη θέση απασχόλησης (χωρίς επιδόματα, δώρα κ.ά.). Ο ΟΑΕΔ θα καλύπτει το μισθολογικό κόστος των νέων προσλήψεων κοινωφελούς εργασίας καταβάλλοντας 19,81 ημερησίως και όχι περισσότερα από 495,25 ευρώ μηνιαίως για όσους είναι ηλικίας 25 ετών και άνω και 17,27 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 431,75 ευρώ μηνιαίως για ηλικίας κάτω των 25 ετών. Ανώτατοι μισθοί 619 ευρώ (για όσους είναι πάνω από 25 ετών) και 539,75 ευρώ (αν είναι κάτω των 25 ετών) θα δίνονται σε όσους τοποθετηθούν για να εργάζονται, στα πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, τα βράδια στα hot spots. Ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε έκτακτη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για την πρόσληψη ανθρώπινου δυναμικού στα Κέντρα Υποδοχής που θα λειτουργήσουν στην Κω, τη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο και τη Λέρο.

Το ζήτημα όμως της αμοιβής μπαίνει σε δεύτερη μοίρα καθώς πρώτιστο ζήτημα είναι το τι αναλαμβάνεις να πράξεις, σε τι καλείσαι να συμμετέχεις. Καθώς η κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στον πόλεμο κατά των προσφύγων-μεταναστών, όπου οι σημαντικότεροι κρίκοι είναι τα Τείχη και τα κλειστά σύνορα, τα HOT SPOT-Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, η γκετοποίηση Προσφύγων-Μεταναστών, η διαδικασία σύλληψης-φυλάκισης-διαχωρισμού τους μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, για να προχωρήσουν γρήγορα σε μαζικές Απελάσεις Μεταναστών! Σε αυτή επομένως την κομβική αυταρχική διαδικασία προσλαμβάνονται οι άνεργοι.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ HOΤ SPOT-ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ-ΔΩΣΤΕ ΧΑΡΤΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΟΣ

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι η πάλη για την υπεράσπιση προσφύγων-μεταναστών είναι αλληλένδετη με τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τον ολοκληρωτικό καπιταλισμό της εποχής μας. Η Αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες-μετανάστες βρίσκει την συνέχεια της στο κλείσιμο των HOT SPOT-Στρατοπέδων Συγκέντρωσης, στο μπλοκάρισμα της Καταγραφής-Διαλογής-Απελάσεων και στην Στρατιωτικοποίηση του Προσφυγικού ζητήματος.

Λέμε όχι στα δόγμα Άμυνας-Ασφάλειας και στους προληπτικούς πολέμους κατά των ασύμμετρων απειλών, δηλαδή των εσωτερικό εχθρό, αγωνιζόμενο εργαζόμενο λαό. Στην πάλη απέναντι στους ΝΑΖΙ φονιάδες, τον εκφασισμό και τον κοινωνικό αυτοματισμό. Απέναντι στην ξεφτίλα-εκμετάλλευση και νέα κερδοφορία-διαπλοκή-διαφθορά που στήνεται μέσω των απευθείας συμβάσεων, τις ΜΚΟ και το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου, απαιτούμε πολιτική διαχείριση, ανοικτές αυτοδιαχειριζόμενες δομές εντός πόλεων και πλήρη αναγνώριση των δικαιωμάτων και κάλυψη των αναγκών τους.

Οι Πρόσφυγες-μετανάστες θέλουν να φύγουν και αυτή τους η επιθυμία πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους. Φεύγουν για να γλυτώσουν από τον πόλεμο και την κοινωνική καταστροφή, δεν έρχονται στην Ελλάδα της Χρεωκοπίας, των Μνημονίων και του εξοντωτικού ταξικού πολέμου που μας δουλοποιεί. Απαιτούνται λοιπόν Ασφαλείς Δίοδοι για να μην δολοφονούνται μαζικά σε Αιγαίο/Μεσόγειο, Ανοικτά Σύνορα και χαρτιά σε όλους για να ταξιδέψουν ελεύθερα. Ο δικός μας εχθρός βρίσκεται εδώ, είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υλοποιεί την αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. Αντί να δώσει χαρτιά στους πρόσφυγες-μετανάστες επιτρέποντας τους να ταξιδεύσουν ελεύθερα και με ασφαλή τρόπο προς τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε., χρησιμοποιεί την έξοδο από την Σέγκεν ως μπαμπούλα για να γεμίσει τη χώρα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να εντείνει την στρατιωτικοποίηση του προσφυγικού ζητήματος και να προχωρήσει άμεσα σε χιλιάδες απελάσεις.

Επίσης, σε καμιά περίπτωση δε δεχόμαστε τη μετατροπή των προσφύγων-μεταναστών σε δούλους των Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών, που έρχονται να επιβληθούν εναντίον του συνόλου της εργατικής τάξης: αναγνώριση όλων των εργατικών-συνδικαλιστών δικαιωμάτων για μετανάστες και ντόπιους εργαζόμενους.

Εμείς καλούμε τον λαό μας σε μαζική-μαχητική Αντίσταση, Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για το Μπλοκάρισμα εθνικής και πολυεθνικής Πολεμικής και Κατασταλτικής Μηχανής. Η ανάταση του αντιπολεμικού κινήματος πρέπει να στραφεί ενάντια στις βάσεις του θανάτου, ενάντια στην ελληνική εμπλοκή. Ήδη η πρόταση μας για κοινή κινητοποίηση ενάντια στις βάσεις σε Ελλάδα και Τουρκία έχει γίνει δεκτή από τους Τούρκους-Κούρδους συναγωνιστές και προγραμματίζεται.

Απαιτούμε την επιστροφή όλων των στρατευμάτων που βρίσκονται στο εξωτερικό, στην αποχώρηση-διάλυση των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Ε.Ε. Έχει σημασία να μπλοκάρουμε με κάθε τρόπο την πολεμική αναμέτρηση. Το Αντιπολεμικό κίνημα π.χ. πρέπει να εμποδίσει με κάθε τρόπο τον ανεφοδιασμό της δολοφονικής αρμάδας. Το ΝΑΤΟ πρότεινε ως λιμάνια ανεφοδιασμού το Βόλο, Χανιά, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι είναι στη διάθεση τους τα λιμάνια σε Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο, όλα τα λιμάνια των νησιών του Αιγαίου. Να μπλοκάρουμε την λειτουργία της βάσης Ακτίου που έπαιξε και παίζει καθοριστικό ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Κρίσιμη κρίνεται η Δράση της Αριστεράς και συνολικά του Κινήματος Μέσα στον Στρατό. Καλώντας φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν την οποιαδήποτε συμμετοχή, την προσφορά οποιαδήποτε υπηρεσίας στο βρώμικο πόλεμο κατά προσφύγων-μεταναστών. Χρειάζεται επομένως ένα σύγχρονο εργατικό διεθνιστικό κίνημα, με βαθύτερα αντικαπιταλιστικά-ανατρεπτικά χαρακτηριστικά, που με κοινούς στόχους και κοινές δράσεις να σταθεί νικηφόρα απέναντι στο γενικευμένο ταξικό πόλεμο που διεξάγει ο κόσμος του πλούτου την εποχή του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού, επιβάλλοντας την καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ