2016-03-16 15:10:36
Φωτογραφία για ΠΙΣ: “S.O.S.” για τον κίνδυνο εκδήλωσης επιδημιών
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου

 - Virus.com.gr

Ισχυρή προειδοποίηση για την εκδήλωση επιδημιών σε χώρους που ζουν πρόσφυγες και μετανάστες, «εκπέμπει» ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), μετά την πρόσφατη εκδήλωση 2 κρουσμάτων ηπατίτιδας Α σε προσφυγόπουλα.

«Δεδομένου ότι η μετάδοση του συγκεκριμένου ιού ευνοείται από τις κακές συνθήκες διαβίωσης, αν δεν ληφθούν μέτρα είναι σχεδόν βέβαιη η εμφάνιση περισσοτέρων κρουσμάτων στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ιός της ηπατίτιδας Α μεταδίδεται μέσω των κοπράνων και κυρίως με την κατανάλωση μολυσμένης τροφής και νερού. Συνεπώς, η τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής όπως είναι το καλό πλύσιμο των χεριών, ιδίως πριν την κατανάλωση της τροφής και η κατανάλωση αποκλειστικά και μόνο εμφιαλωμένου νερού, είναι μείζονος σημασίας για την αποτροπή εκδήλωσης επιδημιών.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο ΠΙΣ ζητά την εγκατάσταση-μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών σε χώρους όπου υπάρχουν στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής – διαμονή, ύδρευση, αποχέτευση. Παράλληλα, καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ελέγξει τη δυνατότητα και να προχωρήσει στον εμβολιασμό έναντι της ηπατίτιδας Α στον καταυλισμό της Ειδομένης και σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας, με προτεραιότητα στα παιδιά.


«H Δημόσια υγεία πρέπει να προστατευθεί με κάθε τρόπο, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος επιδημιών που μπορούν να δημιουργήσουν καταστάσεις, που δύσκολα θα μπορούν να αντιμετωπιστούν» καταλήγει ο ΠΙΣ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ