2016-03-17 11:03:25
Φωτογραφία για Συνέντευξη ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στην εκπομπή ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA και στους Δημοσιογράφους Γιώργο Οικονομέα και Γιάννη Σαραντάκο
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, στην εκπομπή ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για το θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με τον Υπουργό Γιάννη Μουζάλα:

Σήμερα είναι μια πάρα πολύ σημαντική μέρα, που έχει να κάνει με τη συζήτηση στην ΕΕ για την κατάληξη μιας συμφωνίας. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε. Όλα τα άλλα είναι στο τραπέζι, είναι πολύ σοβαρά. Το κλίμα είναι τέτοιο, που κάθε λέξη μπορεί  να μετατραπεί στο αντίθετό της. Άρα πρέπει να βάλουμε τα σπαθιά των απόψεών μας στα θηκάρια, σε αυτή τη χρονική στιγμή.

Εγώ θέλω να σας πω ότι τόσο ο Πάνος ο Καμμένος, όσο και ο Γιάννης ο Μουζάλας, όπως και άλλοι, όπως ο Θοδωρής ο Δρίτσας, ο Νίκος ο Τόσκας και οι άλλοι υπουργοί, έχουν δώσει και την ψυχή τους για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Έχουν καταφέρει πολλά. Έχουν διεθνοποιήσει το θέμα. Σε αυτή τη λογική θεωρώ ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε μαζί με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, ώστε να διαχειριστούμε ένα σοβαρό θέμα, που αφορά όλη την Ευρώπη αλλά δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην Ελλάδα.


Θεωρώ απαραίτητη, στην παρούσα φάση, τη συνδρομή του Πάνου του Καμμένου και τη συνδρομή του Γιάννη του Μουζάλα στο κυβερνητικό έργο.

Αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός πηγαίνει στις Βρυξέλλες δίνει μια μεγάλη μάχη. Ο Γιάννης ο Μουζάλας είναι εκεί και δίνει μια μεγάλη μάχη. Ο Πάνος ο Καμμένος είναι εδώ και δίνουμε μαζί μια πολύ μεγάλη μάχη και δεν είναι μόνο το προσφυγικό, είναι όλα τα προβλήματα του Υπουργείου. Υπάρχει χρόνος να επικεντρωθούμε στο κύριο. Αυτή η κυβέρνηση να συνεχίσει ως έχει, να δοθούν οι αμοιβαίες εξηγήσεις, ο Γιάννης ζήτησε συγνώμη.  

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σήμερα έχουν κοινοβουλευτική ομάδα. Θα γίνει μια συζήτηση και θα υπάρχει τοποθέτηση από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων  και του Πάνου Καμμένου, με τον οποίο εγώ έχω μια άριστη συνεργασία. Θα έχετε την απάντησή σας. Νομίζω ότι το πρώτο πράγμα που θα έχει να σκεφτεί, γιατί αυτό σκέφτεται νυχθημερόν, είναι το καλό της χώρας και το καλό της κυβέρνησης.

Θέλω ο Γιάννης ο Μουζάλας να είναι στην κυβέρνηση, ο Πάνος ο Καμμένος να είναι στην κυβέρνηση και όλοι μαζί να προσπαθούμε για το καλύτερο.

Αυτή τη στιγμή πρέπει να επικεντρωθούμε στη μάχη που δίνουμε και μετά  να συζητήσουμε με καλό πνεύμα και με πνεύμα συνεργασίας, οποιαδήποτε άλλα ζητήματα. Ο Πάνος ο Καμμένος και ο Γιάννης ο Μουζάλας έχουν προσφέρει πολλά σε αυτή τη διαδικασία.

Σχετικά με τον αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο τόνισε:

Έχει ξεκινήσει ένα κομμάτι της αποστολής του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ έχει να κάνει τα εξής: να παρατηρεί, να καταγράφει και να ενημερώνει. Με αυτό τον τρόπο η τούρκικη ακτοφυλακή θα μπορεί να προλαβαίνει τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, πριν ξεκινήσουν ή εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων. Η αποτελεσματικότητα σε σχέση με το χρόνο, που έχει ξεκινήσει η αποστολή, δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να εκτιμηθεί, γιατί τις τρεις τελευταίες μέρες έχουμε μια πολύ μεγάλη μείωση των προσφυγικών ροών αλλά υπάρχει και ο παράγοντας καιρός. Χθες ήρθαν στην Ελλάδα 250, προχθές 111, την προηγούμενη μέρα 137 αλλά τις δύο προηγούμενες μέρες 1.500 και 2.200. Αν διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο, των τελευταίων ημερών, και αν ενεργοποιηθεί η συμφωνία και η τούρκικη ακτοφυλακή υπερβάλλει τις δυνάμεις της, αυτό θα είναι μια καλή εξέλιξη.

Σχετικά με τη στάση των προσφύγων, επισήμανε:

Οι πρόσφυγες περιμένουν την απόφαση. Είναι ζωντανή η ελπίδα τους ότι θα περάσουν τα σύνορα. Εμείς προσπαθούμε να τους ενημερώσουμε. Από σήμερα το απόγευμα θα δημιουργηθούν δύο ακόμα σημεία πληροφόρησής τους, έχουν μετακινηθεί διερμηνείς και θα πάρουμε ορισμένα μέτρα ενίσχυσης για την καλύτερη διαμονή τους εκεί, όχι όμως επεμβαίνοντας σε ιδιόκτητους χώρους στην Ειδομένη.

Το σχέδιο απόφασης δεν θα πρέπει να μιλάει για μια Ευρώπη με κλειστά σύνορα  Έχει μεγάλη σημασία για την ίδια την Ευρώπη να μην είναι χώρες φρούρια. Θα πρέπει να μπει και ένα κομμάτι στην απόφαση που θα μιλάει για κυρώσεις για τις χώρες που προβαίνουν σε μονομερείς ενέργειες. 
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ