2016-03-17 22:21:15
Φωτογραφία για «Πρέπει να εκλέξουμε πολιτικούς που να κλέβουν λιγότερα…»
Οι γάτες, τα σκυλιά και άλλα σαρκοφάγα ζώα που εμφανίζονται μέρα και νύχτα κάνοντας… παρέλαση και επιθέσεις στην ερημιά, υπολογίζουν οι τριάντα τρείς κάτοικοι στο Γιαννιού του Πρέβελη, να είναι τρις φορές παραπάνω σε αριθμό από τους ανθρώπους! Αλλά εκείνες τις μέρες ο πληθυσμός μεγάλωσε κατά… ένα, αφού βρέθηκε εκεί από την Αθήνα που είναι εγκατεστημένος, ο Βαγγέλης Παπαγιαννάκης που η τύχη του τον… πέταξε στα νότια παράλια πριν δεκαετίες από τα Ακτούντα του δήμου Αγίου Βασιλείου. Όμως, δεν άντεξε τη ζωή στην ολιγάριθμη κοινωνία με το νησιωτικό χρώμα και τον… άρπαξε η πρωτεύουσα, όπως και τόσους άλλους Κρητικούς, και τον έκανε δικό της!

Σήμερα στα 90 του χρόνια, όμως, θα έπρεπε να βρεθεί και να προσθέσει στον ευρύ κύκλο των ποικίλων βιωμάτων του και τον τωρινό και να γευτεί τον κυκεώνα των πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών, κυρίως, αναταραχών και πιέσεων. Γι αυτό και καταλήγει στην αναγκαιότητα πως «τώρα με την κρίση, εμείς θα πρέπει να τρώμε ένα φαΐ τη μέρα και θα διαλέγεις αν είναι το μεσημέρι ή το βράδυ», αφού με τις συνεχιζόμενες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις δεν υπάρχουν άλλες επιλογές «για να ζήσεις και πρέπει να κόβεις από παντού ακόμη και από το φαγητό σου».


ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Γαμπρός ο Βαγγέλης Παπαγιαννάκης στο Γιαννιού, γαμπρός και ο Αλεφαντινός, κάθισαν στο πεζούλι το πρωί

Οργίζεται με την υφαρπαγή της λαϊκής εντολής και με τα «ψέματα που… χόρτασαν τον κόσμο», και χωρίς να προσδιορίζει το πολιτικό του… σπίτι, έπαψε πια «να πιστεύει στους πολιτικούς» που χρεοκόπησαν τη χώρα και «είναι βολεψάκηδες όπως φάνηκε». Αν και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, και στην τελευταία, προσέρχονταν και ασκούσε το εκλογικό του δικαίωμα, τώρα είναι απόλυτος στην απόφασή του και «την επόμενη δεν πρόκειται να με δει η… κάλπη».

Διαπιστώνει ότι «ο κόσμος είναι άνω-κάτω και η ζωή πια είναι τόσο δύσκολη που δεν αντέχεται» και για να μπορέσει να σταθεί όρθια ξανά η χώρα, «πρέπει να εκλέξουμε πολιτικούς που θα κλέβουν λιγότερα», όμως, προσθέτει, «αυτό δεν θα γίνει ποτέ». Όπως δεν θα υπάρξει λύση και στο δημογραφικό πρόβλημα που «είναι εθνικό θέμα και πάμε χαμένοι» εάν δεν δοθούν κίνητρα για την αύξηση του πληθυσμού και «η Ελλάδα να πάψει να είναι η χώρα των γερόντων και των συνταξιούχων».

ΟΜΩΣ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Οι νέοι, στους οποίους επένδυσαν οι γεννήτορές τους, έχοντας στις αποσκευές τους πλούσια γνώση εγκαταλείπουν άρον-άρον για να μην μπουν στην τάξη των νεόπτωχων, και όσοι μένουν «πνίγονται» μέσα στην κατάθλιψη! «Το χωριό απόμεινε με λίγους», λέει για το μικρό Γιαννιού, «αλλά δε θα κλείσει γιατί το προστατεύει ο Πρέβελης». Όμως, με δυσκολία θα πολλαπλασιάσει και τους κατοίκους που το κρατούν ζωντανό, γιατί οι γεννήσεις είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες αφού καινούργια ζευγάρια δεν το επιλέγουν για μόνιμη εγκατάσταση…

Παρουσιάστηκε ο πλανόδιος φούρναρης με την κλούβα του, άφησε το καθημερινό… εμπόρευμα και έφυγε

Όμως στην… απομόνωση που καταδικάστηκαν, οι λίγοι μόνιμοι εξακολουθούν να περιμένουν να έλθει το λεωφορείο του τοπικού ΚΤΕΛ, αλλά δεν φτάνει, όσο κι αν αναμένουν, όπως δεν μπόρεσε και όλα τα χρόνια. Στο αίτημα που διαβιβάστηκε μήνες τώρα από τον δήμο Αγίου Βασιλείου απάντηση δεν δόθηκε. Όσοι έμειναν, γνωρίζουν πλέον, ότι οι διοικούντες την μεταφορική επιχείρηση αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους εκεί ως… αριθμούς
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ