2016-03-17 22:59:36
Φωτογραφία για ΣΙΛΒΑ ΓΙΑ... ΟΛΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΦΟΡΤΟΥΝΗ!
Χαρούμενος που βρίσκεται σε έναν μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο όπως είναι ο Ολυμπιακός δήλωσε ο Μάρκο Σίλβα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός επισήμανε επίσης πως οι συνθήκες στον «ερυθρόλευκο» σύλλογο είναι ιδανικές, ενώ παράλληλα εξέφρασε την πεποίθησή του πως ο Φορτούνης έχει όλα τα φόντα, προκειμένου να γίνει ο νέος ηγέτης του Θρύλου.

Διαβάστε ένα μέρος της συνέντευξης του Σίλβα στη Nova:

Πρωταθλητής από τον Φεβρουάριο, τι σημαίνει αυτό για έναν νέο προπονητή που κάνει το μεγάλο βήμα μακριά από την χώρα του;

«Είναι πολύ σημαντικό για τον σύλλογο γιατί ήταν ο πρωταρχικός στόχος του συλλόγου. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή και όταν έρχεται τόσο νωρίς είναι πολύ καλό».

Συγκριτικά ήταν πιο εύκολη η δουλειά σας εδώ; Γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει τη φήμη του προέδρου που δίνει τα κλειδιά στον προπονητή.

«Ποτέ δεν είναι εύκολη η δουλειά του προπονητή. Το γεγονός ότι ο πρόεδρος έχει την απαίτηση για το πρωτάθλημα σημαίνει ότι σου δίνει και τις συνθήκες για να το κερδίσεις. Ο πρόεδρος είναι απαιτητικός, αλλά οι συνθήκες είναι ιδανικές».


Θεωρείτε ότι ο Κώστας Φορτούνης μπορεί να είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού την επόμενη σεζόν;

«Ο Φορτούνης για εμάς ήταν ένα στοίχημα. Πιστέψαμε πολύ σε αυτόν. Απέδειξε ότι έχει τις ικανότητες και μπορεί να σταθεί στον ανταγωνισμό. Εδειξε ότι έχει την ικανότητα κι να σταθεί στην ομάδα και να κερδίσει τις ευκαιρίες που έχει. Όλα θα εξαρτηθούν από τον ίδιο. Ο Φορτούνης έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Εχει όλα τα φόντα να γίνει ο επόμενος ηγέτης της ομάδας. Φέτος έπαιξε πρώτη φορά στο Champions League και θα πρέπει να υιοθετήσει τις συνήθειες του μεγάλου επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Θα εξαρτηθεί από τον ίδιο τι θα γίνει».

Τι θέλετε να βελτιώσετε στην ομάδα;

«Το πρώτο πράγμα που ήθελα να περάσω στο παιχνίδι της ομάδας ήταν να έχουμε ένα ποιοτικό παιχνίδι με πίεση. Να έχουμε καλή κυκλοφορία. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου και αυτό προσπάθησα να περάσω τους 8 πρώτους μήνες. Δεν θα σας πω που θέλουμε βελτίωση. Θέλω η ομάδα να είναι κυρίαρχη στο παιχνίδι.

Στην Ευρώπη περιμένετε να κάνει η ομάδα σας το βήμα παραπάνω;

«Θα μπορούσαμε να πούμε ότι από τη στιγμή που έχουμε κερδίσει το πρωτάθλημα και από τη στιγμή που δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να διεκδικήσουμε το Κύπελλο, σίγουρα θα θέλαμε κάτι παραπάνω στην Ευρώπη. Σίγουρα στόχος για την επόμενη χρονιά είναι να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Ισως χρειαστεί να παίξουμε προκριματικά και αυτή θα είναι η βάση της προετοιμασίας μας».

Θα θέλαμε ένα σχόλιο σας για τις εικόνες στο Λιμάνι του Πειραιά με τους πρόσφυγες.

«Ενα από τα πράγματα που μου αρέσουν και θεωρώ πολύ σημαντικά στον σύλλογο μας είναι η περηφάνια που έχει. Ενας μεγάλος σύλλογος δεν κοιτάζει να κερδίζει παιχνίδια και ο σύλλογος μας δεν κοιτάζει μόνο αυτό. Μου αρέσει η πρωτοβουλία του προέδρου μας να βοηθάει ανθρώπους που έχουν ανάγκη γιατί δείχνει το μέγεθος του συλλόγου μας».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ