2016-03-18 10:14:28
Φωτογραφία για Αλ Σίσι: Χρειάζεται μία συνολική λύση για τη Λιβύη
«Χρειάζεται μια συνολική λύση, όχι μόνο στρατιωτική επέμβαση στην Λιβύη», δήλωσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος... Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica.

«Πρέπει να έχουμε υπόψη μας δυο μαθήματα: εκείνα του Αφγανιστάν και της Σομαλίας. Στις χώρες αυτές υπήρξαν ξένες στρατιωτικές επεμβάσεις πριν από τριάντα και πλέον χρόνια. Ποια πρόοδος σημειώθηκε από τότε; Τα αποτελέσματα βρίσκονται ενώπιον όλων: η Ιστορία μιλά με ξεκάθαρο τρόπο», δηλώνει ο Αιγύπτιος πρόεδρος.

«Πρέπει να δράσουμε γρήγορα και να υπεραπισθούμε όλες τις χώρες στις οποίες ακόμη δεν έχει επικρατήσει χάος. Για τον λόγο αυτό χρειάζεται μια συνολική στρατηγική, η οποία να μην αφορά μόνο την Λιβύη, αλλά να αντιμετωπίζει τα προβλήματα όλης της περιοχής. Προβλήματα τα οποία μπορεί να μετατραπούν σε απειλές για την ασφάλεια και στην Ευρώπη», προσθέτει ο αλ Σίσι.

Στις δηλώσεις του στη La Repubblica ο πρόεδρος της Αιγύπτου αναφέρεται επίσης στο προσφυγικό και προειδοποιεί:

«Δείτε τι συμβαίνει με τους ανθρώπους που φεύγουν από την Συρία. Τι θα συνέβαινε, παραδείγματος χάριν, αν η Ευρώπη βρισκόταν αντιμέτωπη με ένα κύμα προσφύγων δυο ή τρεις φορές μεγαλύτερο από το σημερινό; Γι' αυτόν τον λόγο λέω ότι δεν μπορεί κάποιος να ασχοληθεί μόνο με το στρατιωτικό πρόβλημα της Λιβύης». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ