2016-03-18 17:32:19
Φωτογραφία για Εθελοντής γιατρός Θερμοπύλες 2016. Όποιος θέλει το πιστεύει
Σήμερα εξετασα την Ιμαν . Λυγεροκορμη, θλιμμένη , με την παραδοσιακη της μαντηλα 19χρονη απο την Συρια , ηδη μητερα δυο παιδιων Στην αγκαλια της ο Ουασαμ 9 μηνων μας χαμογελα λες και μας ηξερε απο καιρο. Ψηνεται στον πυρετο κι αυτος και η μητερα του. Ειναι οι τελευταιοι ασθενεις μιας κουραστικης μερας και σαν περιεργοι κουραζουμε κι εμεις τον μεταφραστη μας με ενα σωρο ερωτησεις.

Κρατω τον Ουασαμ στα χερια μου και του φτιαχνω ενα αυτοσχεδιο μπαλονι απο πλαστικο χειρουργικο γαντι με μυτη και ματια ζωγραφισμενα.

Ξεκαρδιζεται και καθεται με εμπιστοσυνη στην αγκαλια μου. Το βλασταρι της, στην αγκαλια ενος αλλοθρησκου κι εκεινη το απολαμβανει. Χαμογελα

''Δεν εχει λογικη αυτος ο πολεμος μας λεει. Δεν μπορουμε καν να διαλεξουμε στρατοπεδο. Υπαρχουν 5 στρατοπεδα που πολεμουν το ενα το αλλο, που να ψαξεις για συμμαχους ; μας λεει, -Φυγαμε

Ειχαμε χρηματα, συνεχιζει. Σχεδον ολοι εχουν, δεν θελουμε τα δικα σας.Δεν ηρθαμε για να μεινουμε, γνωριζουμε οτι περνατε δυσκολα. Θελουμε απλα να περασουμε.


Βγαζει ενα βιβλιο απο την τσαντα της. Ειναι θρησκευτικο.

Ο μεταφραστης μας εξηγει οτι πουθενα δεν αναφερεται η ελλαδα ως εχθρος. Ουτε στο σχολειο εμαθαν να μας μισουν.Μονο τη μεγαλοσυνη της αρχαιοτητας κ τη δημοκρατια διδασκονται.

Στην ελλαδα θα σας βοηθησουν - τους ειπαν οσοι μας ηξεραν.

Την ρωτησαμε για τα κινητα. Μας εδειξε το δικο της .Ενα μετριας αξιας smartphone.

-Δοκιμαστε να καλεσετε καπου , μας λεει οπουδηποτε

Δεν εχουμε ουτε περιαγωγες ουτε λογαριασμους στην Συρια.

Ειναι το ημερολογιο μας. Βγαζουμε selfie καθε φορα που περναμε εναν σκοπελο του ταξιδιου και δοξαζουμε τον αλλαχ γι αυτο.Κι αν δεν φτασουμε, ισως καποτε το κινητο να πει την ιστορια στους δικους μας.

Μας ζηταει συγνωμη που ανεφερε τον αλλαχ. Φοβηθηκε!!

-Της εξηγουμε οτι σεβομαστε την θρησκεια της και να μην φοβαται

Ο μικρος Ουασαμ εχει ηδη κοιμηθει στην αγκαλια μου. Κοιμαται ακριβως οπως κοιμαται ο 3χρονος γιος μου.Τον σκεπαζω με τα χερια μου απο πατρικο ενστικτο

Η Ιμαν κλαιει και μου ζηταει να μας βγαλει μια φωτο. Δεν αρνουμαι

-Με την βοηθεια του αλλαχ- μας λεει θα του πω καποτε οτι αυτος ο κυριος , κι αυτος, κι αυτος κι αυτος κι αυτος βοηθησαν την μανα σου να σε παρει απο τον πολεμο.

Σκουπιζει τα δακρυα της, παιρνει το παιδι της στην αγκαλια.

- Ο Αλλαχ να σας εχει καλα Ελληνες, μας ευχεται(ναι σε μας τους αλλοθρησκους)

Δεν εχω κατι αλλο να διηγηθω κι οποιος θελει το πιστευει
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ