2016-03-19 16:53:57
Φωτογραφία για ΑΥΤΟΣ ήταν ο Κύπριος χειριστής του Boeing που συνετρίβη - Η τελευταία συνομιλία με τον πύργο ελεγχου και το τραγικό παιχνίδι της μοίρας [ηχητικό]
Ο Κύπριος Άριστος Σωκράτους ήταν ο πιλότος του αεροσκάφους που συνετρίβη στη Ρωσία Μετά από τα δημοσιεύματα των Ρωσικών Μέσων Ενημέρωσης, ο Ρώσος Πρέσβης στην Κύπρο, επιβεβαίωσε το όνομα του Κύπριου πιλότου, μιλώντας στο Ραδιόφωνο του ΡΙΚ. 

Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρέσβη, ο Άριστος Σωκράτους είχε καταγωγή από τη Λεμεσό και ήταν 38 χρονών. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Πρέσβης της Κύπρου στη Ρωσία, Γιώργος Κασουλίδης, στο ΚΥΠΕ. 

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι ο Σωκράτους ήταν ο πιλότος του Boeing 737-800 που πραγματοποιούσε την πτήση από το Ντουμπάι προς το Ροστόφ της νότιας Ρωσίας και συνετρίβη, περίπου στις 02:30 ώρα Κύπρου, κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don. Ήταν μέλος 8μελούς πληρώματος του αεροπλάνου. Το ρωσικό Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών έχει δώσει στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τα ονόματα των επιβαινόντων και του πληρώματος. Όλοι σκοτώθηκαν κατά το δυστύχημα. 


Το παιχνίδι της μοίρας-Εγκυος η σύντροφός του

Όπως μεταδίδει το star.gr ο κολλητός φίλος του κυβερνήτη Ανδρέας Χριστοδούλου είναι συντετριμμένος. «Ο Άριστος ήταν το καλύτερο παιδί, δεν μπορώ να το πιστέψω». 

Η φωνή του τρέμει, γράφει το ρεπορτάζ: «Μαζί γλεντάγαμε, μαζί ταξιδεύαμε με τις μηχανές. Ο Άριστος ήταν πολύ δυναμικός, πολύ ζωηρός, αγαπούσε τα αεροπλάνα, τις μηχανές, τη μουσική, την οικογένεια και τους φίλους του.

Τι να σας πω; Να σας πω οτι τον Μάιο τον περιμέναμε πίσω; Θα έφευγε από το Ντουμπάι, είχε προσληφθεί στην Ryanair και γύρναγε στο νησί μας. Ηταν η τελευταία του πτήση ή μια από τις τελευταίες του.

Τι να σας πω; Οτι η σύντροφός του είναι έγκυος και σε λίγο θα γεννήσει τον γιο τους; Αγοράκι περίμενε ο Αρίστος και τώρα δε θα γνωρίσει ποτέ το παιδί του.

Τι να σας πω; Εχουμε όλοι τρελαθεί, το τηλέφωνό μου δε σταματά να χτυπά. Έχουμε όλοι παγώσει από αυτό που έγινε. Ηταν το καλύτερο παιδί», είπε κλαίγοντας ο κύριος Χριστοδούλου. 

Στο παρακάτω βίντεο ακούγεται η συνομιλία του συγκυβερνήτη Σωκράτους με τον πύργο ελέγχου του Ροστόφ, λίγο πριν τη συντριβή:
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ