2016-03-20 02:07:14
Φωτογραφία για Αεροσκάφος της Lufthansa παραλίγο να συγκρουστεί με drone, πάνω από το Λος Αντζελες
Ενα επιβατικό αεροσκάφος της Lufthansa παραλίγο να συγκρουστεί με drone, τη... στιγμή που προσέγγιζε το Λος Αντζελες για να προσγειωθεί, όπως ανέφερε ο πιλότος.

Η παρολίγον συνάντηση του Airbus A380 και του drone έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε ύψος 5.000 ποδιών (152 μ.), με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος να περνά περίπου 61 μ. από την πτήση της Lufthansa.

Οι κυβερνήτες του αεροσκάφους δεν έκαναν κάποιο ελιγμό και το Airbus προσγειώθηκε με ασφάλεια λίγα λεπτά αργότερα, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ, που αμέσως ενημέρωσε το τμήμα εναέριας υποστήριξης του αστυνομικού τμήματος του Λος Αντζελες.

«Αυτό είναι ένα ακόμη περιστατικό που θα μπορούσε να προκαλέσει τη συντριβή ενός αεροσκάφους και είναι απόλυτα απαράδεκτο», δήλωσε η Νταϊάν Φενστάιν. Η Αμερικανίδα γερουσιαστής της Καλιφόρνια έχει εισάγει νομοθεσία που απαιτεί νέες παραμέτρους ασφαλείας για τα drones.


Οι ομοσπονδιακοί κανονισμοί γενικά απαγορεύουν οποιοδήποτε drone να πετά σε ύψος μεγαλύτερο των 400 ποδιών (125 μ.) ή σε απόσταση 5 μιλίων (8 χλμ.) από αεροδρόμιο, δίχως να έχει ενημερώσει τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας και τις αρχές του αεροδρομίου.

Η FAA έχει λάβει τουλάχιστον 42 αναφορές για drones που πετούν επικίνδυνα κοντά στο αεροδρόμιο του Λος Αντζελες, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο των ΗΠΑ, από τον Απρίλιο του 2014.

Επίσης, τα στοιχεία δείχνουν σχεδόν 200 καταγγελίες πιλότων για περιστατικά με drones στην Καλιφόρνια μόνο τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με τους Times. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ