2016-03-21 11:19:37
Φωτογραφία για Νοσοκομεία για…κλάματα! Γιατί παραμένουν ακόμη «ακέφαλα» χωρίς διοικητές
Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Δήμητρα Ευθυμιάδου 

- Health Report.gr

Πλήρες χάος επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία τα οποία παραμένουν ακέφαλα εδώ και μήνες χωρίς διοικητές.

Το απόλυτο μπάχαλο επικρατεί τους τελευταίους μήνες στα δημόσια νοσοκομεία. Δεν είναι ότι λείπει πλέον μόνο προσωπικό, υλικά αλλά και κάθε είδους υποδομή, είναι εδώ και μήνες ακέφαλα χωρίς διοικητές.

Η …σπουδή της ηγεσίας του υπουργείου υγείας να απομακρύνει άρον άρον τους προηγούμενους διοικητές νοσοκομείων, έχει δημιουργήσει σειρά προβλημάτων. Μεταξύ άλλων οι διευθυντές που εκτελούν χρέη διοικητή (διευθυντές ιατρικής υπηρεσίας ή διοικητικής υπηρεσίας) όπως ήταν αναμενόμενο δεν προχωρούν σε παραγγελίες και προμήθειες υλικών, δεδομένου ότι βρίσκονται στη θέση προσωρινά, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δε γνωρίζουν και τις ακριβείς διαδικασίες που θα μπορούσαν να προστατεύσουν το σύστημα από διάφορες υπερτιμολογήσεις κλπ.


Μ αυτά και μ αυτά όμως και λόγο του αναμενόμενου φόβου, τα νοσοκομεία είναι απολύτως ακέφαλα τους τελευταίους μήνες.

Πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι στην οδό Αριστοτέλους επικρατεί ανησυχία μην τυχόν και η τρόικα αποφασίσει τελικώς να ασχοληθεί επισταμένως και με τη διαδικασία αξιολόγησης, δεδομένου ότι οι δανειστές έχουν θέσει ξεκάθαρα τον όρο ότι στο δημόσιο τομέα θα πρέπει να εξοβελιστεί το φαινόμενο των κομματικών στελεχών.

Άλλωστε μόλις πρόσφατα σε αποκλειστικές του δηλώσεις του στο HealthReport.gr ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου υγείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης Π.Γιαννουλάτος είχε δηλώσει ότι έως τις 15 Μαρτίου θα είχαν διορισθεί οι πρώτοι διοικητές στα νοσοκομεία και μάλιστα στα νησιά.

Και αυτό για να αντιμετωπισθούν οι δυσκολίες λόγω και του προσφυγικού κύματος. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τι είχε πει στο HealthReport.gr ο κ.Γιαννουλάτος για όλη τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για το διορισμό των νέων διοικητών στα νοσοκομεία.

Όμως πλέον οδεύουμε προς τα τέλη Μαρτίου και η διαδικασία παραμένει στάσιμη.Νέο στοιχείο αποτελεί μόνο ο διορισμός νέων μελών στην επιτροπή αξιολόγησης. Δείτε ΕΔΩ τα τρία νέα μέλη που προστέθηκαν στην επιτροπή αξιολόγησης των διοικητών των νοσοκομείων.

Πάντως με βάση υπολογισμούς παραγόντων της αγοράς, όλοι οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία δεν αναμένεται να διορισθούν πριν το Μάιο.

Να σημειωθεί πάντως πως το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές τριών πρώην διοικητών νοσοκομείων οι οποίοι ζητούσαν την επαναφορά τους στο σύστημα.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ