2016-03-22 18:51:49
Φωτογραφία για ΞΑΝΘΗ: Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία, σχετικά με τον αριθμό επιθέσεων αδέσποτων ζώων την τελευταία πενταετία
Κατέθεσε ερώτηση προς τον Δήμαρχο Ξάνθης και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο η παράταξη του κου Σωτήρη Τσιακίρογλου -Το 2010 είχαν καταγραφεί μόλις 7 επιθέσεις και το 2015 έγιναν 209

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, το απόγευμα της Δευτέρας, σχετικά με τον αριθμό των καταγεγραμμένων επιθέσεων αδέσποτων ζώων την τελευταία πενταετία.

Τα στοιχεία, που προέρχονται από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Ξάνθης παρουσίασε η παράταξη «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ», με επικεφαλής τον κ. Σωτήρη Τσιακίρογλου, ενώ παράλληλα τέθηκαν μια σειρά από ερωτήματα προς τον Δήμαρχο Ξάνθης αλλά και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας σχετικά με το πρόγραμμα στειρώσεων αλλά και τις πρωτοβουλίες του Δήμου για την δημιουργία κοινωνικού κυνοκομείου.

Τα καταγεγραμμένα περιστατικά επιθέσεων αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων σε ανθρώπους από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας ΠΕ Ξάνθης για το Ν.Ξάνθης είναι τα εξής:


2010: 7,

2011: 4,

2012: 128,

2013: 158,

2014: 223,

2015: 209

"Ο αριθμός των εκτιθέμενων πολιτών έχει σταθερά αυξανόμενη πορεία,  με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η δημόσια ασφάλεια, να απειλείται η δημόσια υγεία των πολιτών και να αμαυρώνεται η εικόνα της πόλης μας. Επίσης, το παραπάνω έγγραφο της υπηρεσίας, αναφέρει ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι υφίσταται και ένας αριθμός πολιτών, ο οποίος ποτέ δεν αναζήτησε βοήθεια είτε από ΓΝΞ, ή δεν δήλωσε το γεγονός στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ξάνθης" αναφέρει μεταξύ άλλων η παράταξη της αντιπολίτευσης στην σχετική ερώτηση που υπέβαλε.

Για το 2015, 61 επιθέσεις σε ανθρώπους έγιναν από αδέσποτα ζώα, 26 επιθέσεις σε ανθρώπους από δεσποζόμενα ζώα και τα υπόλοιπα 122 δεν γνωρίζει η αρμόδια Υπηρεσία, εάν η επίθεση ήταν από αδέσποτο ή δεσποζόμενο ζώο.

Σε Ξάνθη και Μύκη τα περισσότερα κρούσματα

Επιπρόσθετα, από το ίδιο έγγραφο  προκύπτει ότι επειδή τα στοιχεία που μπορούσαν να καταγραφούν δεν ήταν πάντοτε επαρκή, υπάρχει αδυναμία ως προς το ποιος Δήμος συγκεντρώνει το μεγαλύτερο αριθμό δηγμάτων.

Από τα υπάρχοντα στοιχεία όμως, όπως αναφέρει σχετικά η ίδια παράταξη, ο Δήμος Ξάνθης και Μύκης φαίνεται να αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα σε σχέση με τους άλλους δήμους του Νομού.

Καθυστέρησαν οι στειρώσεις

"Δυστυχώς, η πόλη της Ξάνθης, λόγω της αύξησης του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, παρουσιάζει μια επικίνδυνη και άσχημη εικόνα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Το έγγραφο από την Γ. Δ/νση Περιφ.  Αγροτ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Ξάνθης με αρ. πρ. 16173, κατόπιν δικής μας αιτήσεως για παροχή στοιχείων προγράμματος αντιμετώπισης αδέσποτων ζώων δήμου Ξάνθης αναφέρει ότι μέχρι τον Ιούλιο του 2015 το πρόγραμμα του δήμου Ξάνθης σχετικά με τις στειρώσεις και τους εμβολιασμούς δεν είχε ξεκινήσει ακόμα. Έγιναν σποραδικά στειρώσεις και εμβολιασμοί από μέλη φιλοζωικών σωματείων με ιδιωτικά μέσα και πρωτοβουλία, για τα οποία η υπηρεσία δεν είχε γνώση"τονίζεται στην ίδια ερώτηση.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ