2016-03-25 19:05:25
Φωτογραφία για Με καμάρι και υπερηφάνεια η παρέλαση στην Σύρο [video]
Με την λαμπρότητα και τιμή που αρμόζει στους ήρωες που πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδας μας κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Σύρο Με σύμμαχο τον καλό καιρό, αλλά και το κεφάλι ψηλά η μαθητιώσα νεολαία της Σύρου τίμησε, τους αγώνες των προγόνων μας που υπερασπίστηκαν αρχές και ιδανικά που παραμένουν μέχρι και σήμερα Στις εκδηλώσεις έδωσαν το παρών, θρησκευτικές αρχές, ο Γενικός Γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών κ. Καπάκης, ο οποίος εκπροσώπησε και την κυβέρνηση. Επίσης, εκπρόσωποι της Ορθόδοξης και Καθολικής εκκλησίας, o βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Συρίγος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου, Γιώργος Μαραγκός, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων του νησιού.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.


Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφανιών στο Εθνικό Ηρώο της πόλης μπροστά από το ναό. Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την μεγάλη παρέλαση στην πλατεία Μιαούλη, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, όπου συμμετείχαν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικοί Σύρου, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών Σύρου, ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου «Μέγας Αλέξανδρος», ο Λαογραφικός-Χορευτικός Όμιλος «Σοφία της Παράδοσης», ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου και ο Αθλητικός Σύλλογος Tae Kwon Do Ερμούπολης.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου και το Σύλλογο Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου ο «Μέγας Αλέξανδρος»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ