2016-03-25 22:47:06
Φωτογραφία για Σύροι πρόσφυγες έσωσαν ακροδεξιό βουλευτή
Δυο Σύροι πρόσφυγες έσωσαν ηγετικό στέλεχος του γερμανικού ακροδεξιού κόμματος... αναγκάζοντάς το να αλλάξει τη ρητορική μίσους, παρότι λίγες ώρες μετά το ατύχημα έλεγε πως δεν... θυμόταν το περιστατικό!

Ένας τους κορυφαίους τοπικούς υποψηφίους του Εθνικού Δημοκρατικου Κόμματος της Γερμανίας (NPD) είχε ένα τροχαίο ατύχημα και δυο Σύροι πρόσφυγες τον απεγκλώβισαν από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου και του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες.

Ο 29χρονος Stefan Jagsch, 29 ετών, υποψήφιος του NPD στις τοπικές εκλογές αυτού του μήνα στην περιοχή της Έσσης, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και προσέκρουσε σε ένα δέντρο στην πόλη του Büdingen την περασμένη εβδομάδα.

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής του Büdingen δήλωσε πως τα δυο βαν που μετέφεραν περίπου 16 πρόσφυγες είχαν σταματήσει στο σημείο του ατυχήματος, πριν φθάσουν εκεί οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Στο άκουσμα της είδησης τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά με τους χρήστες να σχολιάζουν την ειρωνεία της τύχης του ακροδεξιού ηγέτη, που σώθηκε από τα χέρια των προσφύγων.


Την ίδια στιγμή, ο ηγέτης του NPD στην Έσση, Jean Christoph Fiedler, μίλησε με ασυνήθιστους, αλλά όχι ακλόνητους, επαίνους για τους πρόσφυγες που βοήθησαν μέλος του κόμματός του.

"Έκαναν μια πολύ καλή και ανθρώπινη πράξη", είπε στην Frankfurter Rundschau, ενώ παραμένει στο νοσοκομείο.

Το NDP, το οποίο έχει επισημανθεί ένα "αντι-δημοκρατικό, ξενοφοβικό, αντισημιτικό και αντι-συνταγματικό κόμμα" από το γραφείο της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, κάνει έφεση για απαγόρευσή του στο συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ