2023-07-10 11:16:54
Φωτογραφία για Αναφορά στη Βουλή για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων της ATTICA BANK στο  Αγρίνιο και των ΕΛΤΑ στην Πάλαιρο, από τον Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας με τον  ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Μίλτο Ζαμπάρα



Τα προβλήματα που θα προκύψουν στη κοινωνία από το κλείσιμο των υποκαταστημάτων της ΑΤΤICA BANK στο Αγρίνιο και των ΕΛΤΑ στην Πάλαιρο θέτει με την αναφορά του προς τα αρμόδια υπουργεία ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μίλτος Ζαμπάρας......

Επισυναπτόμενα θα βρείτε τα κείμενα των αναφορών όπως αυτά κατατέθηκαν μετά το τέλος των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.



Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά

Για τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης



Θέμα: Αναστολή λειτουργίας καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας



Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μίλτος Ζαμπάρας καταθέτει ως αναφορά δημοσίευμα ιστοσελίδας σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ στην Πάλαιρο. 

Το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ στην Πάλαιρο συνιστά μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη. Η αναστολή λειτουργίας του καταστήματος γίνεται σε μια περιοχή με αυξημένες ανάγκες αφού δραστηριοποιείται πλήθος ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων, πραγματοποιούνται σημαντικές επενδύσεις, την ίδια στιγμή που καταγράφεται μεγάλος αριθμός επισκεπτών με διανυκτερεύσεις που υπερβαίνουν τις 120.000 ετησίως. Η αναστολή λειτουργίας του καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ συνιστά υποβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών αφού αφαιρεί από την τοπική κοινωνία μια σημαντική υπηρεσία εξυπηρέτησης τόσο των κατοίκων όσο και των επιχειρήσεων αλλά και των επισκεπτών. Επισημαίνεται ότι για μια τέτοια αρνητική εξέλιξη δεν υπήρξε όχι μόνο διαβούλευση με τους κατοίκους και τη δημοτική αρχή αλλά ούτε καν η στοιχειώδης ενημέρωση,αφού πληροφορήθηκαν από ανάρτηση στο πρόγραμμα Διαύγεια στις 3/7/2023 την αναστολή λειτουργίας του καταστήματος ΕΛΤΑ Παλαίρου στις 10/7/2023.

Παρακαλώ για την άμεση εξέταση της Αναφοράς μετά του δημοσιεύματος, για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας. 





Αθήνα, 10.07.2023



Ο καταθέτων Βουλευτής

Μιλτιάδης Ζαμπάρας





Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά

Για τον κ. Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών



Θέμα: Κλείσιμο υποκαταστήματος της Attica Bank στο Αγρίνιο

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μίλτος Ζαμπάρας καταθέτει ως αναφορά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία οι επιχειρήσεις που συνεργάζονται με την Attica Bank στο Αγρίνιο, ενημερώθηκαν ότι το υποκατάστημα της τράπεζας στην πόλη, το μοναδικό στο νομό, πρόκειται να κλείσει στα τέλη Ιουλίου. Επισημαίνεται δε στο δημοσίευμα ότι, οι εργαζόμενοι σε αυτό, θα οδηγηθούν είτε σε εθελούσια έξοδο είτε σε μετακίνηση σε όμορους νομούς. 

Η εξέλιξη αυτή, αν συνδυαστεί και με το κλείσιμο υποκαταστήματος της Εθνικής στο Αγρίνιο που έχει προηγηθεί, είναι αρνητική για τους εργαζόμενους στο υποκατάστημα αλλά και για την κοινωνία και την οικονομική δραστηριότητα στην πόλη και στο νομό. Σε μια περίοδο που η ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία ως προϋπόθεση της οικονομικής ανάπτυξης, η υποβάθμιση της δυνατότητας από τις επιχειρήσεις να λαμβάνουν στήριξη τόσο σε επίπεδο συμβουλευτικής όσο και σε επίπεδο χρηματοδότησης λειτουργεί ανασχετικά για την τοπική οικονομία. Την ίδια στιγμή, υποβαθμίζεται το επίπεδο των τραπεζικών υπηρεσιών που παρέχονται προς τους πολίτες, ιδιαίτερα σε αυτούς με περιορισμένες ψηφιακές δεξιότητες, προσθέτοντας ταλαιπωρία και αδυναμία παροχής υπηρεσιών ποιοτικής εξυπηρέτησης στο κοινωνικό σύνολο. 

Παρακαλώ για την άμεση εξέταση της Αναφοράς μετά του δημοσιεύματος, για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας. 



Αθήνα, 10.07.2023



Ο καταθέτων Βουλευτής

Μιλτιάδης Ζαμπάρας


ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το «MEGA Reunion» έρχεται...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το «MEGA Reunion» έρχεται...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ