2016-03-29 09:26:11
Φωτογραφία για Σε πρώτο πλάνο η αποσυμφόρηση της Ειδομένης και του Πειραιά
Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αποσυμφόρηση της Ειδομένης και... του Πειραιά αποφάσισε η κυβέρνηση, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, σε πρώτη προτεραιότητα ανάγεται πλέον η μεταφορά προσφύγων και παράνομων μεταναστών σε κατάλληλους χώρους φιλοξενίας. Κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνάντησης, στην οποία συμμετείχε ο Γιάννης Μουζάλας αλλά και επιτελική ομάδα υπουργών, στο «τραπέζι» ετέθη το προσφυγικό ζήτημα και ιδιαίτερα τη κατάσταση που επικρατεί στους πρόχειρους καταυλισμούς σε Ειδομένη και Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο βρέθηκε και η ενίσχυση της εκστρατείας πειθούς προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στους δύο αυτούς καταυλισμούς, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να αποδεχτούν την πραγματικότητα να μεταφερθούν σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους φιλοξενίας.

Με αυτό τον τρόπο, θα αντιμετωπιστούν και οι οργανωμένες προσπάθειες επιτήδειων να κρατήσουν τους εγκλωβισμένους τους πρόσφυγες στις δύο αυτές περιοχές. Να θυμίσουμε πως την Κυριακή, επικράτησε αναστάτωση στην Ειδομένη μετά από τη διακίνηση ανυπόστατης φήμης ότι τα σύνορα με την ΠΓΔΜ θα ανοίξουν στις 12:00 το μεσημέρι.


Νέες θέσεις φιλοξενίας

Η ομάδα υπό τον Αλέξη Τσίπρα, αποφάσισε επίσης την επιτάχυνση της δημιουργίας των 30.000 νέων θέσεων φιλοξενίας προσφύγων, καθώς και την πληρέστερη καταγραφή του αριθμού των ανθρώπων που παραμένουν στα ελληνικά νησιά. Εκτενώς συζητήθηκε και το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί έως την Τετάρτη και με το οποίο θα διευθετούνται οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ της Ε.Ε. και της Άγκυρας.

Το εν λόγω νομοσχέδιο θα ξεκαθαρίζει και τα ζητήματα που αφορούν στην αναβάθμιση του αρμόδιου υπουργείου αλλά και το θέμα της ενσωμάτωσης της ευρωπαϊκής οδηγίας. Όπως επισημαίνεται από κυβερνητικές πηγές, έχουν ήδη κατατεθεί αιτήματα προς την Τουρκία για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών και αναμένεται η επίσημη απάντηση από τις αρχές της γειτονικής χώρας.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιστροφές όσων μπήκαν παράνομα στην χώρα θα ξεκινήσουν στις 4 Απριλίου.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ