2016-03-30 08:02:09
Φωτογραφία για Εκθέματα στον χώρο και τον χρόνο [photos]
Στα πλαίσια των Εαρινών Ημερών που οργανώνει η Εστία Πιερίδων Μουσών,ο Δήμος Κατερίνης, ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού,Αθλητισμού και Πρόνοιας Δήμου Κατερίνης Από 25 Μαρτίου έως 3 Απριλίου Τρείς διαδοχικές εκθέσεις, λαμβάνουν μέρος με τις κυρίες Νίτσα Ξανθοπούλου, Κατερίνα Ιορδανίδου, Αμαλία Μαραμένου που δίνουν το παρών στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας καταθέτοντας την ψυχή τους στα έργα τους. Τα πλουμίδια και ωραϊσματα της Κατερίνας, Με της τοπικές φορεσιές της κυρίας Νίτσας και το Ασπροκέντι της Αμαλίας.

Είναι η τρίτη χρονιά που οι κυρίες Μαραμένου, Νταϊλάκη, Ξανθοπούλου παρουσιάζουν τα υπέροχα έργα τους στο κοινό. Παράλληλα Εκθέτει και ο Σύλλογος ΣΤΗΡΙΖΩ Ν.Πιερίας. Μια πολύ ενδιαφέρουσα ομαδική έκθεση εξελίσσεται στην Αστική Σχολή Αικατερίνης.

Εκθέτουν μικρά και μεγάλα αριστουργήματα,κομψοτεχνήματα αφού είναι οπλισμένες με μεράκι,

ξεχωριστή υπομονή
. Κάθε χρόνο παρουσιάζουν καινούρια έργα με φαντασία. Ξεκινώντας από την καλοσυνάτη Κατερίνα που με τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες μας παρουσιάζει τα κομψοτεχνήματα της, με το ιδιαίτερο ευρηματικό ταλέντο της που έχει, μετατρέποντας τα παλιά αντικείμενα σε κομψοτεχνήματα. Η δε Αμαλία με το πηγαίο χιούμορ της,ευρηματική εκθέτει τα ασπροκέντια και πλεκτά και τα μετατρέπει σε μοναδικά έργα τέχνης, που απαιτούν πολλές ώρες δουλειάς.

Η Κυρία Ξανθοπούλου μας εκπλήσσει κάθε χρόνο ευχάριστα με τις καινούργιες παραδοσιακές φορεσιές, που εκθέτει στις χειροποίητες κούκλες της, με τις εκφραστικές μορφές, παρουσιάζει σημαντικό έργο υψηλού επιπέδου, αφού βαδίζει με εξαιρετική μαεστρία και ευαισθησία χωρίς να παρεκκλίνει στα βήματα της παράδοσης, Σε ταξιδεύει και σε μπάζει στην ατμοσφαίρα της εποχής. Βλέποντας ο επισκέπτης αυτές τις δημιουργίες των ταξιδεύει στον χρόνο.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ