2016-04-01 15:31:14
Φωτογραφία για «ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΣΕΖΟΝ»
H Μαρία Χριστοφοράκη που διεκδικεί πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση παραχώρησε  συνέντευξη στο osfp.gr.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ :

Ποια είναι τα συναισθήματα σου πριν την διεκδίκηση της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

«Eίμαι πάρα πολύ χαρούμενη που θα συμμετέχω στο Προολυμπιακό Τουρνουά. Ήταν ένας από τους στόχους μου από το καλοκαίρι. Στο άθλημα μας με βάση το προηγούμενο Προολυμπιακό ήταν 2 οι αθλήτριες που είχαν δικαίωμα συμμετοχής και εγώ τρίτη στην κατάταξη. Ευτυχώς άλλαξε το σύστημα αλλά ούτως η άλλως ήμουν ήδη στην ομάδα και αυτό μου έφερε ιδιαίτερη ικανοποίηση».

Με ποιο τρόπο προετοιμάζεσαι για το μεγάλο ραντεβού στη Σουηδία ;

«Είναι συνδυασμός πραγμάτων δεν φτάνει μόνο η προπόνηση στο τραπέζι. Επειδή θα είναι πολύ αγώνες και στα 4 σετ άρα μεγάλη η διάρκεια πρέπει να δουλέψουμε πολύ στη φυσική κατάσταση και ενδυνάμωση. Η αλήθεια είναι ότι λόγο του βεβαρημένου προγράμματος, έμειναν πίσω ορισμένα πράγματα γιατί είχα θέματα και με το γόνατό μου. Όμως προσπαθώ αυτές τις 15 μέρες που έχουν απομείνει να δουλέψω όσο το δυνατό καλύτερα και να είμαι όσο πιο έτοιμη γίνεται».


Πόσο έτοιμη είναι για αυτό το βήμα στην παρούσα φάση;

«Στην παρούσα φάση θεωρώ ότι θέλω ακόμα δουλειά γιατί προέρχομαι από δυο όχι και τόσο καλές εμφανίσεις. Στην προπόνηση η κατάσταση μου είναι πάρα πολύ καλή στο τραπέζι αλλά πρέπει να δουλέψω στον τομέα της ψυχολογίας για να δώσω τον καλύτερο δυνατό εαυτό μου. Ξέρω όμως ότι επειδή εκεί θα είναι πολύ υψηλό το επίπεδο θα αγωνιστώ πιο απελευθερωμένα και χωρίς άγχος, άρα μπορεί να αποδώσω καλύτερα».

Πόσο δύσκολο είναι να διεκδικείς την πρόκριση στο Ρίο;

«Στο αγώνισμά μας πάντα ήταν δύσκολη η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, γιατί προκρίνονται λίγοι αθλητές. Και τώρα που άλλαξε το σύστημα από το Προολυμπιακό Τουρνουά για να περάσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ακόμα πιο δύσκολο. Γιατί συμμετέχουν από το νούμερο 1 της Ευρωπαϊκής κατάταξης μέχρι το νούμερο 86, που είναι οι συμμετοχές. Οι θέσεις είναι 11, άρα πολύ λίγες απλά υπάρχει το ενδεχόμενο να περάσεις μέσω παγκόσμιας κατάταξης. Επομένως κοιτάς με μια καλή εμφάνιση και κάνοντας ορισμένες καλές νίκες να εξασφαλίσεις το εισιτήριο. Εγώ κυνηγάω να περάσω τη φάση των ομίλων που θα εξαρτηθεί και από τη δυναμικότητα η οποία θα προκύψει και από κει και πέρα ότι καλύτερο έρθει».

Από τις τάξεις του Ολυμπιακού, προέρχονται μέχρι στιγμής 20 Έλληνες που έχουν κλείσει το εισιτήριο για το Ρίο. Είναι στις… προθέσεις σου να αυξηθεί αυτός ο αριθμός;

«Φυσικά και είναι. Εννοείται ότι ένα εισιτήριο στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι και προσωπική επιτυχία και επιτυχία του συλλόγου μου. Βέβαια ξανά λέω ότι θα είναι πολύ δύσκολο να γίνει τώρα στο Προολυμπιακό Τουρνουά αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Σε αυτές τις διοργανώσεις έχουν οι καλύτεροι το άγχος και όχι αυτοί που είναι πιο κάτω. Οπότε με μια καλή απόδοση όλα μπορούν να γίνουν».

Η προηγούμενη εμπειρία σου από την διεκδίκηση την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου;

«Στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή ότι θα στείλουν αποστολή και δεν ήμουν στο κατάλληλο επίπεδο. Δεν είχα καταφέρει να κάνω κάτι πέρα από μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Ήμουν και μικρή σε ηλικία και δεν είχα το κατάλληλο επίπεδο για να σταθώ. Υπήρχαν αθλήτριες μεγαλύτερες και καλύτερες από εμένα».

Τέσσερα χρόνια μετά αισθάνεσαι ότι έχεις ωριμάσει σαν αθλήτρια και πιο έτοιμη να σταθείς στο κορυφαίο επίπεδο;

«Θεωρώ ότι φέτος αν ήξερα πως θα άλλαζε το σύστημα γιατί από το καλοκαίρι μάθαμε, εφόσον λοιπόν το γνωρίζαμε νωρίτερα όλοι θα μπορούσαμε να προετοιμαστούμε καλύτερα. Θα πηγαίναμε σε περισσότερα τουρνουά για να έχουμε καλύτερη θέση. Αυτοί που πηγαίνουν συνέχεια προφανώς έχουν υψηλότερη θέση από εμάς. Αν είχαμε στο μυαλό μας ότι θα εξελισσόταν έτσι η κατάσταση, θα είχαμε οργανώσει καλύτερα το πρόγραμμα ματς και ίσως είχαμε μεγαλύτερες πιθανότητες. Τώρα το να πας να «χτυπήσεις» για τις 11 θέσεις τις κορυφαίες αθλήτριες της Ευρώπης είναι πολύ δύσκολο. Αν είχα υψηλότερη θέση για να διεκδικήσω μέσω του ranking θα ήμουν σε καλύτερη φάση. Ωστόσο δεν πρόκειται να σταματήσω σε περίπτωση που δεν καταφέρω να προκριθώ στο Ρίο. Θα βάλω στόχο και την Ολυμπιάδα του 2020».

Πως αξιολογείς το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η Ελληνική Επιτραπέζια Αντισφαίριση;

«Το επίπεδο των Ανδρών επειδή πλαισιώνουν την ομάδα οι Παπαγεωργίου, Κρεάνκα και Γκιώνης είναι πολύ ψηλό. Στις γυναίκες είμαστε πιο κάτω. Κάπου στη μέση. Έχουμε βάλει από κάτω τις χειρότερες ομάδες και έχουμε δείξει ότι μπορούμε να χτυπήσουμε τις καλύτερες. Πρέπει να πούμε όμως ότι δεν έχουμε και προπονητή και δουλεύουμε υπό την επίβλεψη του κ. Κώστα Βατσακλή της Εθνικής Ανδρών. Είναι πολύ δύσκολο να δουλέψει και αυτός και να συντονίσει τις προπονήσεις με 20 άτομα σε τέτοιο επίπεδο. Εμείς σαν Εθνική Γυναικών έχουμε όλο και διαφορετικά άτομα στις μεγάλες διοργανώσεις στον πάγκο μας. Κάθε χρόνο πηγαίνουμε με άλλον στο Πανευρωπαικό και άλλον στο Παγκόσμιο».

Ατομικά ποιες στιγμές ξεχωρίζεις από την μέχρι τώρα πορεία σου στο άθλημα;

«Σίγουρα όταν πήρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πριν 2 χρόνια και όταν είχα παίξει το 2009 Βαλκανικό Νέων Γυναικών κάτω των 21 ετών, όπου είχα βγει δεύτερη. Ήταν μεγάλη έκπληξη ότι έφτασα στον τελικό. Ακόμα και η δεύτερη θέση που πήρα πέρσι με τον Ολυμπιακό, ήταν καλή στιγμή γιατί προερχόμουν από σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο και έφτασα στον τελικό έχοντας κάνει δυο προπονήσεις, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα ήμουν στο κρεβάτι. Όμως ήθελα να αγωνιστώ για εμένα και για τον Ολυμπιακό. Και στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο μου, γιατί μου στάθηκε από την πρώτη στιγμή που αντιμετώπισα το πρόβλημα και κάλυψε όλα τα έξοδα που προέκυψαν και απαιτήθηκαν για την αποκατάσταση του τραυματισμού».

Έναν απολογισμό της παρουσίας των τμημάτων του Ολυμπιακού στα φετινά πρωταθλήματα, οι Άνδρες επέστρεψαν στην κορυφή κατακτώντας αήττητοι το πρωτάθλημα ενώ εσείς τερματίσατε στην 2η θέση

«Βασικά θα πω συγχαρητήρια για την αντρική ομάδα. Φάνηκε ότι ήταν πολύ ανώτερη από τις υπόλοιπες. Εμείς είχαμε πολύ μεγάλη πιθανότητα και με βάση την εξέλιξη του προηγούμενου αγώνα και την ήττα του Δ.Α.Ο. Ταύρου από τον Α.Σ. Πέρα. Επομένως στο καθοριστικό παιχνίδι πηγαίναμε για απλή νίκη. Όμως δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Μας επηρέασε το γεγονός ότι η συναθλήτριά μας, για δικούς τους λόγους αποφάσισε να μην είναι παρούσα στους αγώνες».

Τέλος ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού «Για τον κόσμο του Ολυμπιακού έχω να πω ότι επιφυλάσσομαι για το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν. Γιατί αυτό τον τίτλο τον θέλω όσο τίποτα άλλο πιο. Και υπόσχομαι ότι του χρόνου θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να φτιάξουμε την καλύτερη ομάδα. Ο κόσμος έρχεται να μας δει και αξίζουν να δουν και τις γυναίκες στην κορυφή».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ