2016-04-02 00:27:30
Φωτογραφία για ΠΟΣΕΥΠ-ΠΕΔΥ: Παρέμβαση σε 3η & 4η ΔΥΠΕ
By: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus.com.gr

Στο «άβατο» της 3ης και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, μετέβη την Παρασκευή η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού & Υγειονομικού Προσωπικό (ΠΟΣΕΥΠ) ΠΕΔΥ.

Σκοπός της αντιπροσωπίας ήταν να θέσει τις δύο Διοικήσεις προ των ευθυνών τους για μια σειρά «καυτά» προβλήματα που «ταλανίζουν» τους εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων η καθυστέρηση πληρωμής των υπαλλήλων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και η μη κρίση των γιατρών που υπηρετούν με ασφαλιστικά μέτρα. Τόσο για το πρώτο όσο και για το δεύτερο θέμα, η Αριστοτέλους έχει αναγνωρίσει το δίκιο των αιτημάτων, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει παρέμβει αποφασιστικά για την επίλυσή τους.

«Θέσαμε μετ’ επιτάσεως το θέμα της καθυστέρησης της πληρωμής των ΠΑΑ συναδέλφων και τονίσαμε ότι το θέμα πρέπει να επιλυθεί άμεσα αλλιώς σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστούμε να καταφύγουμε στη δικαιοσύνη. Ο κ. Π. Παπαδόπουλος (υπεύθυνος οικονομικών) μας διαβεβαίωσε ότι στο τέλος της άλλης εβδομάδας θα μπορεί να μας αναφέρει κατά προσέγγιση το χρονοδιάγραμμα πληρωμών»αναφέρει ο Πρόεδρος του ΣΕΥΠ Β. Ελλάδας, Σάββας Παρασκευόπουλος.


Με την ευκαιρία της συνάντησης, η ΕΓ της Ομοσπονδίας έθεσε επιπλέον υπόψη της ΔΥΠΕ τις αντιρρήσεις της σχετικά με το θέμα διευρυμένου ωραρίου, που δεν συμπίπτει μήτε με το ωράριο των γιατρών του ΕΣΥ, μα μήτε και με αυτό των γιατρών των Κέντρων Υγείας που ανήκουν πλέον στο ΠΕΔΥ.

«Αναλύσαμε τους λόγους για τους οποίους θεωρούμε ότι τη δεδομένη στιγμή είναι άσκοπη η διεύρυνση, επειδή δεν εξυπηρετεί ούτε τους ασφαλισμένους, ούτε την υπηρεσία αλλά ούτε και τους γιατρούς», επισημαίνει ο κ. Παρασκευόπουλος.«Επιπλέον, τονίσαμε τα προβλήματα ασφάλειας που δημιουργούνται για το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, θέτοντας τον προβληματισμό μας για την απουσία μέριμνας για τη φύλαξη των Μονάδων. Aν δεν επιλυθεί το θέμα της φύλαξης είμαστε διατεθειμένοι να προσφύγουμε στον εισαγγελέα» καταλήγει.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ