2016-04-02 12:17:07
Φωτογραφία για Πάτρα: Έδωσαν σε διαβητικούς ελαττωματικές ταινίες μέτρησης Σακχάρου
Σοκάρουν οι καταγγελίες που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες από άπορους διαβητικούς της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής,  οι οποίοι προμηθεύονται τις ταινίες μέτρησης του σακχάρου τους από το φαρμακείο του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας».

Το τελευταίο διάστημα πολλοί από τους διαβητικούς βίωσαν το μαρτύριο της σταγόνας καθώς άγνωστο για ποιο λόγο, ταινίες που τους είχαν παραχωρηθεί, έδειχναν άλλα αντί άλλων.

Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν περιπτώσεις, όπου γυναικά η οποία πάσχει από διαβήτη ενώ είχε όλα τα συμπτώματα της υπογλυκαιμίας, να μετριέται και η ταινία να τις δείχνει πως το σάκχαρό της ήταν σε κανονικά επίπεδα. Με δική της πρωτοβουλία μετρήθηκε με άλλη συσκευή και ταινία και διαπίστωσε πως τα επίπεδα σακχάρου της μόνο φυσιολογικά δεν ήταν.

Σε άλλη περίπτωση, διαβητικός διαπίστωσε πως  η μέτρηση με την ταινία που του είχε δοθεί , έβγαζε αυξημένα ποσοστά σακχάρου ενώ αυτά ήταν κανονικά. Να σημειωθεί πως δεν κατέφυγε στη λήψη φαρμάκων μόνο από διαίσθηση και επειδή είχε ήδη πληροφορηθεί πως κάτι δεν πάει καλά με ορισμένες παρτίδες ταινιών μέτρησης του σακχάρου που είχαν χορηγηθεί από το φαρμακείο του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας».


Απευθύνθηκε σε άλλο πάσχοντα από διαβήτη, που διέθετε μηχάνημα το οποίο λαμβάνει διαφορετικές ταινίες και εκεί έκπληκτος διαπίστωσε πως τα επίπεδα σακχάρου του ήταν φυσιολογικά.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, όταν διαβητικοί απευθύνθηκαν στο φαρμακείο του νοσοκομείου και κατήγγειλαν το γεγονός, τότε έκπληκτοι άκουσαν να τους κάνουν γνωστό πως «είχαν έρθει κάποιες παρτίδες ταινιών οι οποίες είχαν πρόβλημα»

Το πρόβλημα προέκυψε όταν για άγνωστους λόγους η πολιτεία προχώρησε σε προμήθεια μηχανημάτων μέτρησης του σακχάρου τα οποία ήταν από άλλη εταιρεία και κατ’ επέκταση έπρεπε να γίνει και αλλαγή της μάρκας των ταινιών .
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ