2016-04-03 09:50:36
Φωτογραφία για Κόβουν τις εφημερίες οι φαρμακοποιοί της Αχαΐας
Health view.gr

«Κόβουν» τις εφημερίες οι φαρμακοποιοί τις Αχαϊας. Συγκεκριμένα από 11 Απριλίου -όπως ενημέρωσαν με επιστολή τους τον υπουργό Υγείας - δεν θα υπάρχουν πίνακες εφημεριών στην πόλη της Πάτρας παρά μόνο για Κυριακές και αργίες, καθώς και διανυκτερεύοντα καθημερινά φαρμακεία. Οι υπόλοιπες ημερήσιες ώρες θα καλυφθούν από το ατομικό ωράριο του κάθε φαρμακοποιού το οποίο θα αναρτά στην πρόσοψη του φαρμακείου του. 

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «μικρή αριθμητικά, αλλά ισχυρή χωροταξικά και οικονομικά ομάδα συναδέλφων, αποφάσισε για πρώτη φορά στο σύλλογό μας να ενεργοποιήσει το ατομικό ωράριο του νόμου Γεωργιάδη, τον οποίο υπενθυμίζουμε πως ρητά είχατε δεσμευτεί και εσείς προσωπικά πως θα καταργήσετε».

«Θα πρέπει να αντιληφθείτε κ. Υπουργέ, εσείς και το επιτελείο σας, ότι θεσμικά τους φαρμακοποιούς εκπροσωπούν μόνο ο ΠΦΣ και τα κατά τόπους πρωτοβάθμια όργανα. Εκτρώματα τύπου ΦΑΝΙΕ και τα συμφέροντα τους, μπορεί να έχουν μεν πρόσβαση στην τρόικα (μόνο?) και να μπορούν δυνητικά να ενοχλήσουν τον κυβερνητικό σας ύπνο, όμως δεν εκφράζουν το θεσμοθετημένο από την πολιτεία όργανο που είναι ΝΠΔΔ και σύμβουλός σας. Είστε κατά τη γνώμη μας υποχρεωμένος να επιλέξετε μπροστά σε ένα δύσκολο δίλημμα. 


Ή με το μικρομεσαίο ελληνικό φαρμακείο και τον αυτοαπασχολούμενο φαρμακοποιό που με το πυκνό δίκτυο φαρμακείων αλλά και εφημεριών κάλυπτε ως τώρα τις υγειονομικές ανάγκες της χώρας ή με τους ελάχιστους οικονομικά κανίβαλους, οι οποίοι επιδιώκουν να εξοντώσουν τα ήδη εξαθλιωμένα μικρομεσαία φαρμακεία». 

Και καταλήγει: «Στην πρώτη περίπτωση είστε υποχρεωμένος να νομοθετήσετε, τηρώντας έστω για μία φορά τις δεσμεύσεις σας, στεκόμενοι συνεπείς και στις ιδεολογικές σας καταβολές. Στη δεύτερη περίπτωση, τουλάχιστον εμάς στην Αχαΐα θα πρέπει να μας επιστρατεύσετε».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η «ταπετσαρία» του Γαλαξία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η «ταπετσαρία» του Γαλαξία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ