2012-05-13 19:11:00
Φωτογραφία για ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΜΑΛΝΤΟΝΑΔΟ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ! *ΒΙΝΤΕΟ*
Ο Παστόρ Μαλντονάδο πανηγύρισε στην Ισπανία την πρώτη νίκη της καριέρας του κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη στην πατρίδα του Φερνάντο Αλόνσο. Ο Βενεζουελάνος μετά την πολ ποζίσιον κατάφερε με σπουδαία στρατηγική να πάρει την καρό σημαία, όντας ο πρώτος πιλότος που νικάει για τη Γουίλιαμς μετά τον Χουάν Πάμπλο Μοντόγια.

Δεύτερος ο Αλόνσο με την ανανεωμένη Φεράρι και τρίτος ο Κίμι Ράικονεν με Λότους.

Ο Άλονσο εύκολα προσπέρασε στην εκκίνηση τον Μαλντονάδο όπως και ο Ράικκονεν τον ομόσταβλό του Γκροζάν. Ο Μάσα ξεπετάχτηκε 5 θέσεις μπροστά από την 16η στην οποία εκκινούσε, μπροστά από τον Γουέμπερ. Άτυχος ο Πέρες που είχε κλατάρισμα.

Ο Hamilton είχε ανέβει στην 17η θέση μετά από 4 γύρους και πίεζε για ακόμα καλύτερα. Την ίδια ώρα ο Αλόνσο ενημέρωνε τη Φεράρι πως τα ελαστικά του, από την αριστερή πλευρά, είχαν αρχίσει να φθίνουν.Αυτό αποδείκνυε και η στρατηγική του Γουέμπερ που απο πολύ νωρίς έβαλε τα σκληρά.Στον δέκατο γύρο οι περισσοτεροι μπήκαν για αλλαγή.


Ο Λιούις Χάμιλτον είχε φτάσει στην 4η θέση μετά από 13 γύρους χωρίς να έχει κάνει πιτ στοπ, ενώ ο Σουμάχερ εγκατέλειπε ύστερα απο επαφή με το Σένα.Ο Γουέμπερ αναγκάστηκε να αλλάξει εμπρός πτέρυγα κάτι που του στοίχισε πολλές θέσεις στην κατάταξη(17ος).Στο μεταξύ Αλόνσο και Μαλντονάδο κινούνται σε εφάμιλλους χρόνους με μόλις 1,7 δευτερόλεπτο να τους χωρίζει.

Ο Βενεζουελάνος πιλότος ξαναμπήκε στα πιτ για σκληρά στον 25ο γύρο προγφανώς όχι επειδή τα είχε φθέιρει αλλά για να τον βγάλουν σε άδεια πίστα και να πραγματοποιήσει γρήγορους γύρους. ο Φέτελ βρίσκεται στην 5η θέση 5,3" πίσω από τον Γκροζάν, όμως όλο αυτό χάλασε καθώς δέχθηκε ποινή διέλευσης καθώς δεν υπάκουσε στις κίτρινες σημαίες.Ο Αλόνσο έχασε χρόνο από μια Μαρούσια και μετά το πιτ στοπ του τον προσπέρασε ο Μαλντονάδο στον 27.

Στον 42ο γύρο η Γουίλιαμς έβαλε μέσα τον Μαλντονάδο για αλλαγή αλλά καθυστέρησαν με αποτέλεσμα να χάσει την πρώτη και τη δεύτερη θέση. Ο Βενεζουελάνος όμως έκανε πολύ καλούς γύρους και ανέβηκε ξανά πρώτος, αφού ο Αλόνσο είχε μπει στα πιτ. 18 γύρους πριν το τέλος ο Ισπανός της Φεράρι προσπερνά τον Ράικονεν και έβαλε φωτιά στον αγώνα.

Το θρίλερ άρχισε να παίρνει διαφορετικό χρόνο όταν ο Ράικονεν άρχισε να μειώνει δραστικά όταν έβαλε τα μαλακά ελαστικά. 1 δεύτερο τον γύρο όμως δεν έφτανε αυτό. Η μάχη των δύο πρώτων επεσκίαζε τα πάντα.Ακόμα και την προσπάθεια του Κομπαγιάσι που έφτασε 5ος, ή του Χάμιλτον που ήταν 7ος. Αλλά ο Αλόνσο δε μπορούσε. Στο τέλος τα παράτησε και η διαφορά ανέβηκε στα 2 δεύτερα. Ο Μαλντονάδο πήρε την πρώτη καρό σημαία της καριέρας του.

Για πρώτη φορά από το 1983 η Φόρμουλα 1 ξεκινάει με 5 διαφορετικούς νικητές από 5 διαφορετικές ομάδες.Επόμενος αγώνας στο χλιδάτο Μονακό στις 27 Μαϊου.

H κατάταξη του GP Ισπανίας: 1 Maldonado 2 Alonso 3 Raikkonen 4 Grosjean 5 Kobayashi 6 Vettel 7 Rosberg 8 Hamilton 9 Button 10 Hulkenberg

πρωτάθλημα οδηγών

1. Φέτελ 61

2. Αλόνσο 61

3. Χάμιλτον 52

4. Ράικονεν 49

5. Γουέμπερ 48

6. Μπατον 45

7. Ρόζμπεργκ 41

8. Γκροζάν 35

9. Μαλντονάδο 29

10. Πέρες 22

πρωτάθλημα κατασκευαστών

1. Red Bull 109

2. McLaren 98

3. Lotus 84

4. Ferrari 63

5. Mercedes 43

6. Williams 43

7. Sauber 41

8. Force India 18

9. Toro Rosso 6
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δανικός μινιμαλισμός
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δανικός μινιμαλισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ