2012-05-13 19:11:34
Φωτογραφία για GP Ισπανίας:Απίστευτη νίκη για Μαλντονάντο και Williams!
Ο Παστόρ Μαλντονάντο ολοκλήρωσε την έκπληξη στη Βαρκελώνη, παίρνοντας τη νίκη στο ισπανικό Grand Prix. Είναι η "παρθενική" νίκη στην καριέρα του και η πρώτη για τη Williams μετά το 2004.

Η γενέθλια γη του Φερνάντο Αλόνσο, Αστούριας, είναι διάσημη για τα κτηνοτροφικά προϊόντα της. Ωστόσο στο ισπανικό Grand Prix κυριάρχησε ένας άλλος βοσκός, ένας "ξάδερφος" από τη Λατινική Αμερική, ο Παστόρ (βοσκός στα ισπανικά) Μαλντονάντο.

Ο οδηγός της Williams Renault που ξεκίνησε από την πολ ποζίσιον μετά την τιμωρία του Λιούις Χάμιλτον, πήρε τη νίκη χάρη σε μια επιβλητική εμφάνιση από τον ίδιο και την ομάδα του.

Είναι η "παρθενική" στην καριέρα του και η πρώτη νίκη για τη σπουδαία βρετανική ομάδα μετά το βραζιλιάνικο Grand Prix το 2004 διά χειρός Χουάν Πάμπλο Μοντόγια.

Η Ferrari... έχυσε την καρδάρα με το γάλα όταν άργησε να αντιδράσει στο ρίσκο που πήρε η Williams, κάνοντας ένα γρήγορο δεύτερο pit-stop πολύ νωρίς για φρέσκα ελαστικά. Ο Φερνάντο Αλόνσο περιορίστηκε στη δεύτερη θέση, δίχως να μπορέσει να απειλήσει σοβαρά τον Μαλντονάντο στους τελευταίους γύρους. Δεύτερο συνεχόμενο βάθρο για τον Κίμι Ράικονεν που τερμάτισε τρίτος για λογαριασμό της Lotus.


Η ατμόσφαιρα στο βάθρο των νικητών ήταν εκπληκτική με τους δύο χαμογελαστούς Αλόνσο και Ράικονεν με παγκόσμια πρωταθλήματα στο ενεργητικό τους, να σηκώνουν στα χέρια τον ευτυχισμένο Μαλντονάντο. Ίσως αυτή να είναι η σπουδαιότερη αθλητική επιτυχία στην ιστορία της Βενεζουέλας.

Η πρωτιά για την ομάδα του Φρανκ Γουίλιαμς που συμπλήρωσε τα 70 του χρόνια, ήρθε μετά από τη χειρότερη σεζόν στην ιστορία της. Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ένας από τους πρώτους που έσπευσαν να συγχαρούν τον σερ Φρανκ για τη σπουδαία νίκη.

Ο Αλόνσο πλέον μοιράζεται την πρώτη θέση στη βαθμολογία με τον Σεμπάστιαν Φέτελ με 61 βαθμούς. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής τερμάτισε έκτος κι ενώ εκτέλεσε ποινή διέλευσης από τα πιτ γιατί αγνόησε τις κίτρινες σημαίες.

Το φετινό πρωτάθλημα στη Φόρμουλα 1 ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο. Πέντε διαφορετικοί νικητές στους πέντε πρώτους αγώνες της σεζόν, κάτι που είχαμε να δούμε από το 1983.

Ο αγώνας

Ο Αλόνσο πραγματοποίησε καλύτερη εκκίνηση και έστριψε πρώτος. Ωστόσο ο Μαλντονάντο έμεινε κοντά στον Ισπανό και εκμεταλλευόμενος ένα γρήγορο δεύτερο pit-stop νωρίς στον αγώνα και το γεγονός πως ο Σαρλ Πικ της Marussia, καθυστέρησε τον Αλόνσο, ξαναπέρασε μπροστά.

Παρά το γεγονός πως ο Μαλντονάντο έχασε χρόνο στο τρίτο και τελευταίο pit stop, είχε το σθένος να προσπεράσει τον προσωρινά πρώτο, Ράικονεν. Ο Φινλανδός περίμενε υπομονετικά το λάθος από τους δύο Ισπανόφωνους οδηγούς για να πάρει τη νίκη, το οποίο δεν ήρθε ποτέ.

Ο Αλόνσο δεν μπόρεσε να επιχειρήσει να προσπεράσει τον Μαλντονάντο στους τελευταίους γύρους, αφού έχανε χρόνο γύρο με το γύρο, εξαιτίας των φθαρμένων ελαστικών του.

Τέταρτος πίσω από τον Ράικονεν τερμάτισε ο Ρομαίν Γκροζάν επίσης με Lotus με την πεντάδα να συμπληρώνει ο Καμούι Κομπαγιάσι (Sauber).

Εκτός κλίματος αγώνα ο έβδομος Νίκο Ρόσμπεργκ και ο ένατος Τζένσον Μπάτον. Ο όγδοος Χάμιλτον ήταν εκπληκτικός στο πρώτο μισό του αγώνα. Εκκίνησε 24ος και τελευταίος και έφτασε μέχρι και την 4η θέση! Μια καθυστέρηση από τους μηχανικούς του σε ένα από τα pit-stops του, τον άφησε αρκετά πίσω. Πάντως με τα προσπεράσματα του χάρισε θέαμα στο ισπανικό κοινό.

Τέλος, ο αγώνας του Μίκαελ Σουμάχερ ολοκληρώθηκε στον 13ο γύρο μετά από σύγκρουση με τη Williams του Μπρούνο Σένα. Οι δύο οδηγοί κατηγορούν ο ένας τον άλλο για το ατύχημα.

Σε δύο εβδομάδες η Φόρμουλα 1 θα μεταφερθεί στο κοσμοπολίτικο σκηνικό του Μόντε Κάρλο.

Η κατάταξη:

1.Παστόρ Μαλντονάντο Williams Renault 1ωρ.39:09.145

2.Φερνάντο Αλόνσο Ferrari +3.195 δευτ.

3.Κίμι Ράικονεν Lotus Renault +3.884

4.Ρομαίν Γκροζάν Lotus Renault +14.799

5.Καμούι Κομπαγιάσι Sauber Ferrari +1:14.641

6.Σεμπάστιαν Φέτελ Red Bull Renault +1:17.576

7.Νίκο Ρόσμπεργκ Mercedes + 1:27.919

8.Λιούις Χάμιλτον McLaren Mercedes +1:28.100

9.Τζένσον Μπάτον McLaren Mercedes +1:25.200

10.Νίκο Χούλκενμπεργκ Force India Mercedes +1 γύρος

11.Μαρκ Γουέμπερ Red Bull Renault +1 γύρος

12.Ζαν-Έρικ Βερνιέ Toro Rosso Ferrari + 1 γύρος

13.Ντάνιελ Ρικιάρντο Toro Rosso Ferrari + 1 γύρος

14.Πολ ντι Ρέστα Force India Mercedes + 1 γύρος

15.Φελίπε Μάσα Ferrari +1 γύρος

16.Χέικι Κοβαλάινεν Caterham Renault + 1 γύρος

17.Βιτάλι Πετρόβ Caterham Renault + 1 γύρος

18.Τίμο Γκλοκ Marussia Cosworth + 2 γύροι

19.Πέδρο ντε λα Ρόσα HRT Cosworth + 3 γύροι

Ταχύτερος γύρος: Γκροζάν 1:26.250

Εγκατέλειψαν:

Σέρχιο Πέρες Sauber Ferrari 38ος γύρος

Σαρλ Πικ Marussia Cosworth 36ος

Ναράιν Καρθικέγιαν HRT Cosworth 23ος

Μπρούνο Σένα Williams Cosworth 13ος

Μίκαελ Σουμάχερ Mercedes 13ος

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ