2012-05-13 19:30:53
Φωτογραφία για ΓΑΛΛΙΑ: ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΕ ΤΗΝ Κ.ΜΕΡΚΕΛ
Δεν ψηφίσαμε πρόεδρο της ΕΕ μία... κυρία που αποκαλείται Μέρκελ και η οποία αποφασίζει ηγεμονικά για την τύχη όλων των άλλων», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος των γάλλων σοσιαλιστών λίγο πριν την ορκομωσία του Φρανσουά Ολάντ. Η γερμανίδα Καγκελάριος πρέπει «να καταλάβει ότι δεν μπορεί να αποφασίζει μόνη της τις τύχες της Ευρώπης» δήλωσε ο Μπενουά Αμόν ερωτηθείς στη διάρκεια συνέντευξής του στο δίκτυο France 3 σχετικά με την πρόταση του Ολάντ για την επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Συμφώνου.

«Θέλουμε να επαναδιαπραγματευτούμε αυτή τη συνθήκη για να υπάρξει αναγέννηση της οικονομίας μέσω της ανάπτυξης, καθώς η συνθήκη αυτή καθιερώνει τη λιτότητα και οι πολιτικές λιτότητας οδήγησαν την Ελλάδα στην αποτυχία» τόνισε, υποστηρίζοντας ότι «η κρίση διαδίδεται στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, παντού στην Ευρώπη».

«Θα πρέπει να τελειώνουμε με τη λιτότητα, αυτό θα πούμε στην κυρία Μέρκελ» υπογράμμισε ο Αμόν.

Ο Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να συναντηθεί με την καγκελάριο της Γερμανίας την Τρίτη, μετά την ορκωμοσία του στην προεδρία της Γαλλίας.

«Εφαρμόζουμε τη λιτότητα παντού, ως αποτέλεσμα κανείς δεν αγοράζει τίποτα στην Ευρώπη. Θέλουμε η κυρία Μέρκελ να λάβει αυτό το μήνυμα, γιατί διαφορετικά το σύμφωνο δεν θα επικυρωθεί» επέμεινε ο Αμόν.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ