2012-05-13 19:42:05
Φωτογραφία για Εξακολουθεί να ρέει το αίμα στη Συρία
Τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα στη Συρία προκάλεσαν το θάνατο εννέα ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ήταν και επτά άμαχοι, τη στιγμή που η εκεχειρία η οποία επισήμως εισέρχεται στο δεύτερο μήνα εφαρμογής της, παραβιάζεται σε σταθερή βάση, ανακοίνωσε συριακή μη κυβερνητική οργάνωση.

Συριακές δυνάμεις με την υποστήριξη τεθωρακισμένων πυροβόλησαν και σκότωσαν επτά άμαχους, ανάμεσά τους τέσσερις γυναίκες, στο σουνιτικό χωριό Ταμάναα αλ-Γαμπ, δυτικά της πόλης Χάμα στην κεντρική Συρία. Στην ίδια έφοδο 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν, τρεις από τους οποίους σοβαρά, από τα πυρά των κυβερνητικών δυνάμεων, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ΜΚΟ προσθέτει ότι ο στρατός έβαλε φωτιά σε αρκετά σπίτια του χωριού και συνέλαβε δεκάδες κατοίκους.

Ταυτόχρονα οι κυβερνητικές δυνάμεις έπληξαν με ρουκέτες άλλη τοποθεσία στην ίδια περιοχή.

Νοτιότερα, ένας άμαχος σκοτώθηκε από πυρά των κυβερνητικών δυνάμεων σε φράγμα στην περιοχή Ντμέιρ, 40 χλμ. από τη Δαμασκό, ενώ ένας ακόμη σκοτώθηκε από πυρά ελεύθερου σκοπευτή στη Ντούμα, 13 χλμ. από τη Δαμασκό.


Οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για βομβαρδισμούς στη Ντούμα από άρματα μάχης, προσθέτοντας ότι ακούστηκαν επίσης πυρά από βαρέα όπλα.

Συγκρούσεις ξέσπασαν ακόμη σε αρκετές τοποθεσίες της επαρχίας της Δαμασκού.

Στην επαρχία Ντέιρ Εζορ ένας λιποτάκτης σκοτώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις του τακτικού στρατού.
e-volos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ