2016-04-04 19:37:06
Φωτογραφία για Εμπαιγμό από την Πολιτεία καταγγέλλουν οι οικογένειες των ΑμεΑ
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου 

- Virus.com.gr

«Ξεχειλίζει» η οργή των γονέων και κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) με την οποία θα δοθεί η δυνατότητα στον ΕΟΠΥΥ να υπογράφει συμβάσεις με τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), όπως με σαφήνεια είχε δεσμευτεί ο υπουργός Υγείας τον περασμένο Νοέμβρη.

«Από τον Δεκέμβριο του 2014 που θεσμοθετήθηκε το ύψος του ειδικού νοσηλίου για τις ΣΥΔ και ποιος το καταβάλλει, έχουν περάσει πολλοί μήνες και από την Παρασκευή της 20/11/2015 έχουν περάσει πολλές Παρασκευές» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), «σαλπίζοντας» αγωνιστικό κάλεσμα για τις 6/4 στο υπουργείο Υγείας.

Ήδη έχει χαθεί μία χρονιά, αφού τα νοσήλια του 2015 δεν αποδόθηκαν ποτέ στις ΣΥΔ, ενώ τείνει να χαθεί και το 2016 όσο δεν εκδίδεται η ΚΥΑ που τροποποιεί το άρθρο 18 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών (ΕΚΠΥ), ώστε να είναι δυνατή η υπογραφή συμβάσεων με τις ΣΥΔ
. Αξίζει να σημειωθεί δε ότι στο φετινό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ έχει προβλεφθεί δαπάνη ύψους 7 εκατ. ευρώ γι’ αυτό το σκοπό, αλλά ενώ διανύουμε τον 4ο μήνα του έτους η Αριστοτέλους ποιεί την νήσσα «Η αγανάκτησή μας στις 28/3/2016 έγινε πλέον θυμός και οργή» επισημαίνει η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, με αφορμή τη διαβίβαση σχετικού αιτήματος στον υπουργό Εσωτερικών από το γραφείο του Ανδρέα Ξανθού, μια εβδομάδα μετά τη δημόσια αμφισβήτηση από τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ της νομοθετημένης υποχρέωσης του Οργανισμού να υπογράφει συμβάσεις με ΣΥΔ και να καταβάλει το ειδικό νοσήλιο.

«Φτάνει πια! Όλοι εμείς οι γονείς και οι οικογένειες των Ατόμων με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες, σας δηλώνουμε ότι είμαστε πλέον αντιμέτωποί σας και με όλες μας τις δυνάμεις, ηθικές και φυσικές, δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίσετε αυτή σας τη στάση!» καταλήγει η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, τονίζοντας ότι στις 6/4 δεν θα αποχωρήσει κανείς από το Υπουργείο αν δεν δοθεί αντίγραφο της απαραίτητης ΚΥΑ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ