2012-05-13 19:52:46
Φωτογραφία για ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: ΑΝ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΚΟΡ... ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ
Ο στενός συνεργάτης του Γιόνας Καζλάουσκας στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μετά το επιτυχημένο πέρασμά του από τον Κολοσσό Ρόδου, έχει αρχίσει να διαγράφει τη δική του πορεία στο εξωτερικό και ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής είναι εξαιρετικά.

Ο Έλληνας μάνατζέρ του, Κώστας Παπαδάκης, ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για τους αγώνες του Final 4, μίλησε στο "onsports.gr". Αναλυτικά τα όσα είπε για το Γιάννη Σφαιρόπουλο, το Φώτη Κατσικάρη που διαπρέπει στην Μπιλμπάο, αλλά και τον τελικό στο «Σινάν Ερντέμ» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας -Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι ο πρώτος Έλληνας ασίσταντ κόουτς στον πάγκο ενός ξένου συλλόγου που βρίσκεται σε τελικό Final 4.

«Πράγματι. Αποτελεί επιτυχία για τον ίδιο. Είναι ένα επιστέγασμα της δουλειάς του. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη και αποτελεί τιμή για κάθε προπονητή να δουλεύει εκεί».


-Ποιοι είναι οι στόχοι και οι φιλοδοξίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου για το μέλλον; Θα ήθελε να εργαστεί ως πρώτος προπονητής σε ένα σύλλογο του εξωτερικού;

«Σίγουρα, αλλά αυτό εξαρτάται από τα δεδομένα. Αυτή τη στιγμή είναι πολύ ευχαριστημένος στην ΤΣΣΚΑ και από τη συνεργασία του με το Γιόνας Καζλάουσκας. Εάν στο μέλλον προκύψει πρόταση από ένα μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο θα το σκεφτόταν σοβαρά, είτε ως πρώτος προπονητής είτε ξανά ως ασίσταντ κόουτς. Το σίγουρο είναι πως στην παρούσα φάση σκέφτεται μόνο το εξωτερικό. Οι φιλοδοξίες του Γιάννη είναι στην Ευρώπη».

-Ακόμα ένας Έλληνας προπονητής που εκπροσωπείς είναι ο Φώτης Κατσικάρης, που κοουτσάρει την Μπιλμπάο..

«Ναι. Είναι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τις συνθήκες εργασίας στην Ισπανία. Στο Μπιλμπάο τον λατρεύουν. Έχει συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο, αλλά γενικά είναι πολύ ευχαριστημένος από τις συνθήκες εκεί».

-Τι προβλέπεις για τον τελικό του Final 4 της Ευρωλίγκας; Συμφωνείς με την άποψη πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου;

«Ναι, θα συμφωνήσω. Είναι καλύτερη ομάδα, αλλά θα εξαρτηθεί από την εικόνα του τελικού η έκβαση του αγώνα. Εάν η ΤΣΣΚΑ πιάσει απόδοση ανάλογη με εκείνη που είχε στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, τότε ο Ολυμπιακός έχει τύχη. Αντίθετα, εάν οι Ρώσοι μπουν από την αρχή δυνατά στον αγώνα και επιβάλουν το δικό τους ρυθμό, τότε είναι ικανοί ακόμη και να διαλύσουν τον Ολυμπιακό, να τον κερδίσουν πολύ εύκολα, ακόμα και με διαφορά 20 πόντων. Εάν δεν το κάνουν και ο Ολυμπιακός καταφέρει να μείνει κοντά στο σκορ τότε όλα είναι ανοιχτά. Εάν ο τελικός κριθεί στις λεπτομέρειες, τότε τα πάντα μπορούν να συμβούν».

-Γενικά, η άποψή σου για το φετινό Ολυμπιακό;

«Κοίτα, είναι ομάδα που κάποια στιγμή ανέβασε στροφές κι από εκείνο το σημείο και έπειτα διαρκώς ανεβάζει την απόδοσή της. Εκεί λίγο μετά τα Χριστούγεννα απλώς έκανε το «κλικ», ανέβασε ταχύτητα και από τότε είναι πραγματικά άλλη ομάδα. Έχουν βοηθήσει πολύ οι δύο Αμερικανοί, ο Ντόρσεϊ και ο Χάινς, και σίγουρα ο Ίβκοβιτς έχει κάνει πολύ καλή δουλειά».

-Θεωρείς κι εσύ πως η Μπαρτσελόνα είναι η μεγάλη απογοήτευση του Final 4;

«Ασφαλώς. Επειδή παρακολουθώ αρκετά το ισπανικό πρωτάθλημα έχω διακρίνει πως η Μπαρτσελόνα έχει κάνει τον κύκλο της. Έχασε το Κύπελλο στην Ισπανία, έχασε στον ημιτελικό του Final 4. Ακόμα κι εάν κατακτήσει το εγχώριο πρωτάθλημα, και πάλι δεν θα μπορούμε να πούμε πως η φετινή χρονιά είναι επιτυχημένη».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Λέξεις πολλές -- πράγματα απλά
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Λέξεις πολλές -- πράγματα απλά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ