2016-04-07 01:13:06
Φωτογραφία για H απάντηση του Νίκου Μαστοράκη στο εξώδικο του Epsilon
Έλαβα χθες μια θρασύτατη εξώδικο από το τηλεοπτικό κανάλι «Έψιλον» (η Epsilon όπως αναγράφεται) Είναι γραμμένη σε απολυταρχικό ύφος και με «διατάσσει» να ανακαλέσω τα σχόλια μου στην ανάρτηση περί Ρούλας Κορομηλά. Ακολουθεί η απάντησή μου, από την οποία θα συνάγετε ποιόν, ποιότητα και επιχειρήματα του καταγγέλοντος. Tα σχόλια σας ευπρόσδεκτα.

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

«Στην εξώδικο σας, επειδή δεν δίνω πεντάρα (δικηγορικά έξοδα κλπ.) επιλέγω να απαντήσω από τη σελίδα μου, το ίδιο δηλαδή forum που σας «αναστάτωσε».

Κατ’ αρχήν, η διαπίστωση ότι ξεκινάτε τη συνεργασία σας με την κ. Κορομηλά πολύ άσχημα και διαμετρικά αντίθετα από τη δική της αντίληψη περί κριτικής και σχολιασμού. Εκείνη έχει επί χρόνια δεχθεί εμμονικές επιθέσεις, στις οποίες ποτέ δεν απάντησε με εξώδικους και απειλές. Εσείς επιλέγετε όχι απλώς να πράξετε όσα δεν έχουν πράξει τα μεγάλα (η απλώς μεγαλύτερα σας) κανάλια, αλλά στο κάτω-κάτω της γραφής [σας] απαιτείτε (με θράσος απολυταρχικό) να «απέχω στο μέλλον από αναφορές με συναφές περιεχόμενο.» Απαιτείτε δε να ανακαλέσω και να ζητήσω δημόσια συγγνώμη στα εξής σημεία:


(1) Η αναδημοσίευση του σχολίου μου από την εφημερίδα Espresso (την οποία επίσης απειλείτε) έγινε παράνομα, χωρίς την άδεια μου και κατά παράβαση του νόμου. Θα κατανοήσετε δε πώς η Espresso θεώρησε απλό να αναδημοσιεύσει κείμενο κατοχυρωμένο με πνευματική ιδιοκτησία, αφού και εσείς καθημερινά, σε διάφορες εκπομπές σας καννιβαλίζετε άλλες εκπομπές, άλλων καναλιών χωρίς να έχετε άδεια χρήσης τέτοιων αποσπασμάτων. Χρησιμοποιείτε κατά κόρον φωτογραφίες και βίντεο «δανεικά» από το ίντερνετ και παίζετε τραγούδια και μουσικά θέματα σαν «ράχες» εκπομπών σας χωρίς να έχετε την άδεια των δημιουργών τους. Επομένως, και η Espresso – μια απ’ τα ίδια.

(2) Θεωρείτε προσβλητικό τον ορισμό «καναλάκι» και με διατάσσετε να τον ανακαλέσω. Το υποκοριστικό, όμως, δεν αναφέρεται πάντα σε μέγεθος, αλλά συχνότατα στην ηλικία (παιδάκι, κοριτσάκι) και σας ταιριάζει γάντι αφού, αν και «χτισμένο» σε παλαιό οικοδόμημα του ΚΚΕ, είστε μόλις τριών ετών κανάλι. Όμως, και αν το εκλαμβάνατε ως μεγέθους σημαντικό, είσαστε ακόμη «καναλάκι» μέχρι να αποκτήσετε μια από τις τέσσερις πανελλήνιες άδειες, να κάνετε αξιόλογες παραγωγές περιεχομένου (αντί των εσωτερικών παραγωγών,) να δημιουργήσετε ιδιόκτητες τεχνικές εγκαταστάσεις και να κατακτήσετε τον σεβασμό της αγοράς με αυτόν τον τρόπο. Άλλωστε, καναλάκι ήταν και ο ΣΚΑΪ πριν από χρόνια, μέχρι να τον καταξιώσει η αγορά (και όχι μόνο η φιλοδοξία του) τον τίτλο του «καναλιού.» Απόδειξη του θεωρήματος «δεν έχει σημασία το μέγεθος αλλά το πώς το χρησιμοποιείς» είναι και το πρόσφατο παράδειγμα του Mega που από «Μεγάλο Κανάλι» τείνει να γίνει «καναλάκι.»

(3) Θεωρήσατε προσβλητικό τον ορισμό «παιδομάζωμα όλων των ανέργων τέως σταρ» ενώ ήταν άκρως κολακευτικός και ακριβής: Ηλικιακά κολακευτικός για τις τέως (και εν μέρει, μερίμνη σας, νυν) σταρ που δεν υπάγονται στον όρο «παίδο…» αλλά κολακευτικός και για σας που δώσατε δουλειά σε τόσες άνεργες, πολλές από τις οποίες είναι επί δεκαετίες φίλες μου. Όσο για το «…-μάζωμα» δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πραγματοποιήσατε ήδη.

(4) Με διατάσσετε να ανακαλέσω τη φράση «… ταΐζοντας τους και ποτίζοντας τους με κολλαγόνα και υαλουρονικά.» Θα το κάνω, με την προϋπόθεση να κοινοποιήσετε τα συμβόλαια των παρουσιαστών / παρουσιαστριών σας ή τουλάχιστον υπεύθυνη δήλωση τους ότι δεν καταναγκάζονται να διαφημίζουν (καθ’ υπέρβαση γνωστών κανονισμών του ΕΣΡ) προϊόντα αυτού του είδους και ότι είναι ευτυχείς, ως καλοί επαγγελματίες, που διαφημίζουν αυτά τα προϊόντα.

(5) Με διατάσσετε να ανακαλέσω τη φράση «…του δύστυχου Χαρδαβέλλα…» και θα το κάνω ευχαρίστως, αν ο χαλκέντερος αυτός δημοσιογράφος δηλώσει δημόσια ότι είναι ευτυχής να παρουσιάζει τρίωρα εκπομπής εν μέσω ορυμαγδού μπουκαλιών και συσκευασιών προϊόντων.

(6) Με διατάσσετε να ανακαλέσω τον όρο B-TV αλλά δεν βλέπω τον λόγο, δεδομένου ότι εγώ δεν αρνήθηκα ποτέ ότι έχω γράψει, παράξει και σκηνοθετήσει κάπου είκοσι B-Movies.

(7) Με διατάσσετε να δηλώσω ότι «ο σταθμός (sic) ΕPSILON θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του, συνάρτηση του σεβασμού προς την ποιότητα και τον επαγγελματισμό, εδραιώνοντας τη θέση του στη ραδιοτηλεοπτική αγορά.» Θα το κάνω με πολύ προθυμία, μόλις εξασφαλίσετε την άδεια πανελλήνιας μετάδοσης και τις υπόλοιπες προϋποθέσεις.

(8) Τέλος, θεωρώ την εξώδικο σας πλήρη ανοησιών και στρεβλών δηλώσεων / απαιτήσεων, ελπίζω όμως να μην αποτελεί αντεκδικητική πράξη επειδή απέρριψα δυο προσφορές σας για συνεργασία, αλλά ούτε και διαφημιστικό κόλπο, ώστε να δείτε πρωτοσέλιδα στα περίπτερα. Θέλω επίσης να θυμάστε πως η ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στο «καναλάκι,» το «κανάλι» και το «μεγάλο κανάλι» δεν καθορίζεται από τις ονειρώξεις του καθενός για το κανάλι του, αλλά πρωταρχικά και κύρια, από τον τρόπο που αντιλαμβάνεται και εφαρμόζει το αξίωμα του δικαιώματος του άλλου, στην ελευθερία της έκφρασης (freedom of expression) και την αντοχή του ίδιου στην κριτική. Ακόμη και αν αυτή είναι οξύτατα επικριτική, πολύ περισσότερο δε όταν προέρχεται από ανιδιοτελή κριτική, με 50 χρόνια δημιουργίας και πείρας στην τηλεοπτική αγορά — στην οποία είσαστε νεογνό — και με τη δημιουργία τουλάχιστον τριών καναλακίων στο ενεργητικό του.

Mαζι με τα παραπάνω, η υπόμνηση προς όλους (και ιδίως τους copypastακηδες) ότι το κείμενο αυτό αποτελεί copyright και απαγορεύω ρητά την οποιαδήποτε αναδημοσίευση / αναπαραγωγή του χωρίς την πρότερη άδεια μου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ