2016-04-07 07:42:18
Φωτογραφία για Το διαλύουν Γκιρτζίκης και Κοντονής
Δραματικές εξελίξεις προ των πυλών για το ελληνικό ποδόσφαιρο που θα... πάψει να υπάρχει όπως το ξέρουμε. Γιατί το Grexit δε γίνεται να αποφευχθεί; Tι λένε τελευταίες πληροφορίες!

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παρότι έχουν περάσει 7 ημέρες από τη συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τους εκπροσώπους της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ δεν υπάρχει καμία ουσιαστική εξέλιξη, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανατροπή του σεναρίου της εξόδου από τις διεθνείς διοργανώσεις. Κι αυτό γιατί ο υφυπουργός αθλητισμού περιμένει αλλαγές προσώπων και καταστάσεων στην ΕΠΟ.

Το ξεκαθάρισε, άλλωστε, στην τελευταία του δήλωση: "Δε διαπιστώθηκε από πλευράς ΕΠΟ η ελάχιστη πρωτοβουλία εποικοδομητικής παρέμβασης, αντιθέτως μάλιστα, το πανελλήνιο, με έκπληξη και συγχρόνως απογοήτευση, παρακολουθεί όλους εκείνους που υποτίθεται πως κόπτονται για τα συμφέροντα του ελληνικού ποδοσφαίρου -αν και εξαιτίας της δράσης τους σε αυτό …βαρύνονται με κακουργηματικές κατηγορίες και -ορισμένοι- και με περιοριστικούς όρους- να έχουν "γαντζωθεί" από την καρέκλα τους και να μην επιδεικνύουν -ούτε ...ένας εξ αυτών- τη στοιχειώδη ευθιξία να αναστείλουν προσωρινά έστω την ιδιότητά τους", σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος έχει την απόλυτη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα και κρατά αδιάλλακτη στάση.

Την ίδια στιγμή, ο υφυπουργός αθλητισμού δε φαίνεται να εξετάζει ούτε καν τις λύσεις που του παρουσιάστηκαν για συνέχιση του Κυπέλλου από τη ΦΙΦΑ
. Οπότε η "καυτή πατάτα" έχει πέσει στην ΕΠΟ και συγκεκριμένα στον πρόεδρό της. Μάλιστα, κάποιοι εκτιμούν ότι η ...αποκαθήλωση του Γκιρτζίκη θα βοηθούσε ώστε ο Κοντονής να κάνει πίσω για το Κύπελλο και έτσι να αποφευχθεί το Grexit.

Οι τελευταίες πληροφορίες όμως, αναφέρουν ότι οι πιθανότητες να παραιτηθεί ο Γιώργος Γκιρτζίκης είναι απειροελάχιστες. Οι στενοί του συνεργάτες αναφέρουν πως ο πρόεδρος της ΕΠΟ το έχει αποφασίσει να μην κάνει πίσω και ότι δεν πρόκειται να αλλάξει άποψη ό,τι και να γίνει! Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Κοντονής δεν πρόκειται να συνεχίσει το Κύπέλλο και πως το Grexit μοιραία θα είναι η επόμενη εξέλιξη.

Παράλληλα, από το υπουργείο διαρρέεται πως μόνο η παραίτηση του Γιώργου Γκιρτζίκη δεν αρκεί για τον υφυπουργό, προκειμένου να αποφασίσει την επανεκκίνηση της διοργάνωσης. Κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν κι άλλα πρόσωπα του ποδοσφαίρου που εμπλέκονται σε δικαστικές υποθέσεις.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η μόνη λύση θα ήταν η απόφαση του ΣτΕ, την οποία περίμεναν και οι δύο πλευρές για να ...εξιλεωθούν Ωστόσο, ως γνωστόν, η απεργία των δικηγόρων, έχει ανατρέψει τα όποια σχέδια γίνονταν από τον υφυπουργό και την ΕΠΟ.

Πλέον, οι άπαντες μετρούν αντίστροφα μέχρι τις 15 Απριλίου, όποτε και λήγει η διορία που έβαλε η ΦΙΦΑ, πριν θέσει σε εφαρμογή την απόφαση για τριετή αποκλεισμό της χώρας, η οποία, με τα υπάρχοντα δεδομένα, δεν μπορεί να αποφευχθεί, εκτός αν προκύψει κάποια συγκλονιστική ανατροπή της τελευταίας στιγμής. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ