2016-04-07 08:24:47
Φωτογραφία για Θρίλερ με τους πρόσφυγες: 40 προσαγωγές προσφύγων αλλά και μεταναστών.
Μεγάλη περιπέτεια από χθες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Από χθες το απόγευμα, μια ομάδα με 100 πρόσφυγες και μετανάστες πήραν τις σκηνές τους και πήγαν να τις στήσουν στο Σύνταγμα.

Εκεί, τα ΜΑΤ δεν τους άφησαν και η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 40 προσαγωγές, προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι αφού ελέγχθηκαν, επέστρεψαν στο λιμάνι του Πειραιά τα ξημερώματα της Πέμπτης. Η κατάσταση στο λιμάνι παραμένει εκρηκτική και αυτό φάνηκε μετά την (αποτυχημένη) προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει τους σχεδόν 5.000 ανθρώπους που παραμένουν εκεί, να δεχτούν να φύγουν και να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενείας ανά την Ελλάδα.

Εκείνοι, όμως, φοβούμενοι πως θα μεταφερθούν σε κέντρα κράτησης συνεχίζουν να αρνούνται. Ρόλο σε αυτό παίζουν, όπως αποδεικνύεται, και οι λεγόμενοι "αλληλέγγυοι", άτομα που διαδίδουν στους πρόσφυγες πως η κυβέρνηση θέλει να τους μεταφέρει σε δομές όπου θα κρατηθούν. Και αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση, αφού η υπομονή προσφύγων και μεταναστών έχει πια τελειώσει, μετά από μήνες διαβίωσης υπό άθλιες συνθήκες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ