2016-04-07 08:44:56
Φωτογραφία για ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Αποφασισμένη να αποσυμπιέσει το λιμάνι του Πειραιά 

«Δίνουμε την τελευταία ευκαιρία προκειμένου να αποχωρήσουν οικειοθελώς» αναφέρει ανώτερη κυβερνητική πηγή, που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία της, σύμφωνα με το Real.gr  «Άλλωστε, υπενθυμίζουμε ότι για τους πρόσφυγες που βρίσκονται σε ξένη χώρα, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Γενεύης, ισχύουν οι νόμοι της χώρας αυτής».

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, θα επιδιώξει με σειρά κινήσεων να αποχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά οι μετανάστες. Μεταξύ άλλων αναμένεται σε συγκεκριμένες πύλες του λιμανιού, όπως έχουν πληροφορηθεί από χτες οι μετανάστες, να μην μοιραστεί από σήμερα φαγητό. Σε περίπτωση δε που οι μετανάστες παραμείνουν στο χώρο θεωρείται βέβαιον ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει και ελεγχόμενη βία, παρά τις αντιδράσεις που αναμένονται από διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις και συγκεκριμένες ΜΚΟ. Άλλωστε στο παρασκήνιο μαίνεται ένας σφοδρός πόλεμος κυβέρνησης, Ύπατης Αρμοστείας και συγκεκριμένων, λίγων ΜΚΟ.


Πρόσφυγες επιχείρησαν να στήσουν σκηνές στο Σύνταγμα

Εν τω μεταξύ, σκηνές στην πλατεία Συντάγματος προσπάθησαν να στήσουν το βράδυ της Τετάρτης περίπου 40 πρόσφυγες, οι οποίοι μαζί με αλληλέγγυους ήρθαν στην Αθήνα από το λιμάνι του Πειραιά κουβαλώντας  μαζί τα πράγματά τους και σκηνές.

Οι πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, έκαναν πορεία έως το σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά και χρησιμοποίησαν τον ηλεκτρικό και το μετρό για να φτάσουν έως το Σύνταγμα, όπου τους περίμεναν αστυνομικοί.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι οι πρόσφυγες είχαν σκοπό να στήσουν σκηνές στην πλατεία Συντάγματος, διαδηλώνοντας το αίτημά τους να ανοίξουν τα σύνορα. Το ενδεχόμενο να στηθούν σκηνές στην πλατεία απετράπη από την αστυνομία. Στη συνέχεια, οι πρόσφυγες κινήθηκαν προς το Μοναστηράκι, συνοδεία διμοιριών των ΜΑΤ, χωρίς να υπάρξουν επεισόδια ή προσαγωγές. 

Λίγο αργότερα, ομάδα περίπου 100 ατόμων, πρόσφυγες και αλληλέγγυοι, από τον Πειραιά μετακινήθηκαν προς τα Προπύλαια.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ