2016-04-08 11:47:08
Φωτογραφία για ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ. ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
Στη Νέα Υόρκη ο Κυρ. Μητσοτάκης για τους 

εορτασμούς των ομογενών

Πρόταση νόμου για να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία. Ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε όλους τους βουλευτές να την υπερψηφίσουν, σημειώνοντας ότι πρέπει ο απόδημος ελληνισμός να γίνει συμμέτοχος στην προσπάθεια ανόρθωσης της Ελλάδας.

«Οι απόδημοι Έλληνες είναι η πολύτιμη προστιθέμενη δύναμη, που έχει ανάγκη ο ελληνισμός, ιδιαίτερα στην πολύ δύσκολη περίοδο που περνά η πατρίδα μας», είπε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας: «Είναι καθήκον μας να τους στηρίξουμε με έργα». «Γι’ αυτό σήμερα καταθέσαμε πρόταση νόμου με την οποία Έλληνες κάτοικοι του εξωτερικού αποκτούν τη δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους στις βουλευτικές εκλογές», πρόσθεσε.

Έτσι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ., δίνεται η ευκαιρία «στο αναπόσπαστο και ζωτικό αυτό τμήμα του Ελληνισμού να συνδιαμορφώνει την πορεία του τόπου». «Οι Έλληνες μόνο ενωμένοι, όπου κι αν βρισκόμαστε, μπορούμε να τα καταφέρουμε», κατέληξε.


Εν τω μεταξύ, στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των εορτασμών της ομογένειας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Μολονότι δεν έχει προγραμματιστεί έως τώρα κάποιο ραντεβού με αξιωματούχους της αμερικανικής διακυβέρνησης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον, πρόκειται για την πρώτη, έστω και ανεπίσημη επίσκεψη του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις ΗΠΑ, γεγονός που από μόνο του έχει τον δικό του πολιτικό συμβολισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρηματολογήσει από τη Νέα Υόρκη υπέρ του δικαιώματος ψήφου της απανταχού ελληνικής ομογένειας στις εθνικές εκλογές, πρόταση που εντάσσεται στο γαλάζιο σκεπτικό για την ανάγκη μια τολμηρής Συνταγματικής Αναθεώρησης, ενώ κατέθεσε και την σχετική πρόταση νόμου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα αναφερθεί και στην εξαιρετικά περίπλοκη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα από τους εγκληματικούς χειρισμούς της κυβέρνησης σε όλα ανεξαιρέτως τα μέτωπα σε ομιλία του την προσεχή Δευτέρα στην αμερικάνικη μητρόπολη. Το μεσημέρι της Πέμπτης, πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να παραιτηθούν, καθώς, όπως είπε σε δήλωση του: «Ο κ. Τσίπρας είναι αδιόρθωτος. Ζημιώνει τη χώρα. Κανείς δεν ελπίζει τίποτε από αυτόν. Για αυτό πρέπει να φύγει τώρα».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε λόγο για «παράσταση» που ανέβασε η κυβέρνηση στο φόντο των υποκλαπεισών συνομιλιών, που διέρρευσαν στα Wikileaks, και επέμεινε ότι το φορολογικό σοκ, που προετοιμάζει το Μέγαρο Μαξίμου σε συνδυασμό με την ολοένα και επιδεινούμενη κατάσταση στο Προσφυγικό οδηγούν την χώρα σε συνθήκες ασφυξίας. Ο κ. Μητσοτάκης τηρεί επίσης αποστάσεις από τις θέσεις του ΔΝΤ, κάνοντας λόγο για υπερβολικές απαιτήσεις, ενώ συμπεραίνει πως οι χειρισμοί της κυβέρνησης αποδυναμώνουν δραματικά την διαπραγματευτική θέση και την διεθνή αξιοπιστία της χώρας.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ