2016-04-11 07:18:39
Φωτογραφία για Για τις μεταθέσεις στον στρατό ξηράς...
Αγαπητό tromaktiko,

Οι μεταθέσεις αποτελούν το μεγαλύτερο βραχνά του στρατού ξηράς για τα στελέχη....

Το ΓΕΣ υλοποιεί μεταθέσεις επιλεκτικά και όχι βάσει μοριοδότησης , όπως άλλωστε προβλέπεται , αφού και φέτος βλέπουμε σωρία εκτάκτων μεταθέσεων τους μήνες Νοεμβριο - Φεβρουάριο (οι οποίες είναι εκτός του συστήματος μοριοδότησης - Βλέπε ΚΕΝ ΑΡΤΑΣ).

Το σύστημα μοριοδότησης αποτελεί κριτήριο για τους μη ¨προνομιούχους¨, και τους αναγκάζει να μετακινούν τις οικογένειές τους ανά 2 με 3 χρόνια. Από την άλλη μεριά, οι προνομιούχοι αυτού του ¨αξιοκρατικού¨ συστήματος μετατίθενται ανά 10ετία και η μετακίνησή τους αφορά απλά σε αλλαγή γραφείου. Δυστυχώς, όλα τα υπόλοιπα στελέχη είναι αναγκασμένα κάθε χρόνο να τρέχουν πίσω από πολιτικούς , στρατιωτικούς και έχοντες εξουσία, παρακαλώντας για μια καλή μετάθεση.

Ενδεικτικά παρουσιάζω ένα παράδειγμα:

Στην περιοχή της Ηπείρου (8η Ταξιαρχία, Κόνιτσα, Φιλιάτες, Ιωάννινα, Άρτα) στελέχη δεν έχουν μετατεθεί για πολλά έτη (περισσότερα από 10) και όσοι μετατίθενται συνήθως πηγαίνουν σε γειτονικές μονάδες (αναφέρομαι σε στελέχη χωρίς προβλήματα υγείας που εμπίπτουν σε ειδικές κατηγορίες)
. Συγκεκριμένα, υπάρχουν στελέχη που υπηρετούν διαδοχικά μόνο στις παραπάνω περιοχές (οι δύο παραμεθόριες έχουν μεγάλη μοριοδότηση) και δεν απομακρύνονται από την περιοχή της Ηπείρου. Αναφορικά με το περιβόητο ΚΕΝ ΑΡΤΑΣ, τα περισσότερα στελέχη είναι υπό καθεστώς μόνιμης μετάθεσης στον τόπο τους, αφού φτάνουν και να συνταξιοδοτηθούν μετά από 25 χρόνια στην εκεί περιοχή!!!

Απίστευτα προκλητικό και όμως αληθινό!!!

Λοιπόν, ας ξυπνήσουμε συνάδελφοι στρατιωτικοί…
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ