2016-04-13 18:51:22
Φωτογραφία για Απλήρωτοι οι συμβσιούχοι έργου στα Νοσοκομεία
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου 

- Virus.com.gr

Μπορεί η Αριστοτέλους να πανηγυρίζει για την «απελευθέρωση» των Νοσοκομείων από τα «δεσμά» των εργολαβικών συνεργείων (εδώ), ωστόσο οι εργαζόμενοι που έχουν συνάψει συμβάσεις μίσθωσης έργου διανύουν ήδη τον 4ο μήνα απλήρωτοι, εξαιτίας της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Είναι ενδεικτικό ότι τα Νοσοκομεία από τις αρχές του χρόνου έχουν λάβει μόλις 150 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 1/12 της ετήσιας χρηματοδότησης, ενώ βαίνουμε στα μέσα του Απρίλη. Σύμφωνα με τα προϋπολογισθέντα, κανονικά θα έπρεπε να έχουν λάβει 400 εκατ. ευρώ από τα 1,15 δις που είναι να λάβουν συνολικά.

«Όχι μόνο δεν αυξήθηκε εφέτος η Κρατική Χρηματοδότηση όπως ισχυρίζονται οι Υπουργοί της Υγείας, αλλά δεν εκταμιεύονται στην ώρα τους τα κουτσουρεμένα κονδύλια της επιχορήγησης, εξαιτίας της τρέχουσας Αξιολόγησης» επισημαίνει σχετικά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), υπενθυμίζοντας ότι τα Νοσοκομεία έχουν σωρεύσει ληξιπρόθεσμες οφειλές 1,3 δις ευρώ σε κάθε λογής προμηθευτές, ενώ επιβαρύνονται επιπλέον με τη χορήγηση των ακριβών φαρμάκων.


Έκφραση της υποχρηματοδότησης της Υγείας αποτελεί και η έλλειψη προσωπικού, αφού παρά τις πραγματοποιηθείσες προσλήψεις προσωπικού κι εκείνες που εκκρεμούν, γεγονός είναι πως οι μόνοι εργαζόμενοι που έχουν προστεθεί στο δυναμικό του ΕΣΥ είναι οι επικουρικοί.

«Η προκήρυξη των 950 θέσεων της προπροηγούμενης κυβέρνησης ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί (Ιανουάριο δεσμευόταν η κυβέρνηση) και οι νέες θέσεις εργασίας από τη συγκεκριμένη προκήρυξη δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τις 400, αφού θα υπάρξει ανακύκλωση του υπηρετούντος προσωπικού με την αύξηση των μορίων της εμπειρίας ως προσόν διορισμού. Η αλήθεια είναι ότι έστω έναν νέο υπάλληλο στα Νοσοκομεία έχουμε να δούμε πέντε χρόνια» λέει η ΠΟΕΔΗΝ και παραπέμπει στα δημοσιευθέντα στοιχεία του Υπ. Εσωτερικών (εδώ).

Υπενθυμίζεται πως η Ομοσπονδία βρίσκεται σε γύρο επαφών με το σύνολο του πολιτικού κόσμου (πλην ΧΑ), προκειμένου να τους ενημερώσει για τα προαναφερόμενα και να ζητήσει να αναλάβουν πρωτοβουλίες εκτός και εντός Βουλής. Ήδη, το ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ έχει συναντηθεί με το ΓΓ του ΚΚΕ και την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ το επόμενο ραντεβού έχει καθοριστεί με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ