2012-05-13 23:49:19
Φωτογραφία για Ό,τι καλύτερο για McLaren
Για έναν ακόμα αγώνα η McLaren στο Grand Prix της Ισπανίας δεν εμφανίστηκε ανταγωνιστική και πήρε ό,τι καλύτερο μπορούσε από τον αγώνα.

Με δεδομένο λοιπόν ότι ο αποκλεισμός και η απώλεια της pole position του Lewis Hamilton στις κατατακτήριες τον έφερε στο να ξεκινάει από την τελευταία θέση (24η) το GP στην Ισπανία, σίγουρα η 8η του Βρετανού δεν θα μπορούσε παρά να τον αφήσει ικανοποιημένο.

Το γεγονός μάλιστα ότι στην πίστα της Βαρκελώνης η McLaren δεν έκανε και πάλι λάθη στα pit-stop έκανε τον Hamilton να ευχαριστήσει την ομάδα που μπόρεσε να βελτιωθεί τόσο πολύ σε αυτόν τον τομέα. Από την άλλη, ο Jenson Button παραπονιόταν όλο το τριήμερο για υπερβολική υπερστροφή στο μονοθέσιό του, οπότε η 9η θέση που κατέκτησε μάλλον θα πρέπει να θεωρηθεί και αυτή ως... ό,τι καλύτερο γι' αυτό το Grand Prix.

Lewis Hamilton (8ος): «Είμαι περήφανος με τη σημερινή μου απόδοση και περήφανος για την ομάδα επίσης
. Έκαναν σπουδαία δουλειά: μια πραγματική βελτίωση με τα pit-stop, με τις δυσκολίες που είχαμε πρόσφατα σ' αυτόν τον τομέα. Συνολικά, νομίζω πως το σημερινό αποτέλεσμα ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε να έχουμε. Ήμουν ο μόνος οδηγός που επιχείρησε στρατηγική 2 pit-stop και χαίρομαι που κατάφερα να το κάνω να δουλέψει. Ο κόσμος λέει συχνά πως έχω ένα επιθετικό οδηγικό στιλ, αλλά το τελευταίο μου stint με τα μαλακά ελαστικά ήταν 31 γύροι, οπότε, πιστεύω πως απέδειξα σήμερα πως μπορώ να κάνω τα ελαστικά να αντέξουν. Ήταν μια μεγάλη πρόκληση να βγω στην πίστα από τις πίσω θέσεις, αλλά ποτέ δεν εγκατέλειψα, ούτε για ένα δευτερόλεπτο, μέχρι την γραμμή τερματισμού. Πριν τον αγώνα είπα πως θα κάνω τα πάντα και αυτό έκανα. Για μένα, αυτό είναι ένας αγώνας. Σήμερα είχε να κάνει με τον περιορισμό ζημιών. Τώρα όμως, κοιτάζοντας τη μεγαλύτερη εικόνα, δεν μπορώ να παραπονεθώ, γιατί παρά τα προβλήματα που είχα αυτή τη σεζόν, είμαι μόνο 8 βαθμούς πίσω από τον πρώτο στο πρωτάθλημα οδηγών. Η ομάδα δουλεύει πολύ σκληρά και τα μονοθέσιά μας είναι γρήγορα. Οπότε, όταν τα πράγματα πηγαίνουν σωστά, νομίζω θα είμαστε σε σπουδαία θέση – και θα έρθει σε μας αρκετά νωρίς. Τέλος, πολλά συγχαρητήρια στον Pastor (Maldonado) σε όλους στη Williams – είναι ένα φανταστικό αποτέλεσμα γι' αυτούς και μια σπουδαία μέρα γι' αυτόν προσωπικά.»

Jenson Button (9ος): «Συγχαρητήρια στον Pastor! Ήταν σπουδαίος οδηγός και είμαι σίγουρος πως θα του δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση όπως και στην ομάδα της Williams. H σειρά δυναμικότητας της Formula 1 αυτή τη στιγμή είναι πολύ μπερδεμένη, κάτι που είναι ασυνήθιστο, αλλά αυτό φαίνεται να συμβαίνει σ' αυτή τη σεζόν. Όσο για εμάς, Πολύς χρόνος από το απόγευμά μου ξοδεύτηκε στην κίνηση και είχα μια Sauber να βρίσκεται υπερβολικά κοντά μου σε όλο τον αγώνα. Συνολικά δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι σήμερα – αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λύσω μόνος μου. Πρέπει να βρω το στήσιμο που μου ταιριάζει καλύτερα, καθώς έχω την αίσθηση πως έχω πολύ λίγη πρόσφυση αυτή τη στιγμή. Έχοντας πει αυτά ήδη ανυπομονώ για το Monaco και για ένα καλύτερο Σαββατοκύριακο εκεί. Είναι μια πίστα που μ' αρέσει και ελπίζω για μια θέση απ' όπου μπορούμε να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.»

Martin Whitmarsh (Διευθυντής Ομάδας): «Πριν πω οτιδήποτε, θα ήθελα να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στη Williams, στον Pastor και ιδίως στον sir Frank για μια εντυπωσιακή νίκη εδώ σήμερα. Για τη Vodafone McLaren Mercecdes, συνεχίζοντας τις χθεσινές απογοητεύσεις, σήμερα είχε να κάνει μόνο με την επαναφορά. Ακόμα και έτσι, ο Jenson θα είναι απογοητευμένος: Δυσκολεύτηκε με την ισορροπία και την πρόσφυση όλο το απόγευμα, και δεν θα είναι ικανοποιημένος με τους βαθμούς που πήρε με την 9η θέση. Ο Lewis εκκίνησε από την 24η και τελευταία θέση από τη χθεσινή ποινή, οδήγησε έναν φανταστικό αγώνα φτάνοντας στην 8η θέση βλέποντας την καρό σημαία, και θα είχε την 7η θέση έχοντας πλησιάζει τον Nico Rosberg και τον είχε προσπεράσει στον τελευταίο γύρο. Όπως και ο Jenson δεν θα είναι ικανοποιημένος με τους 4 βαθμούς που κέρδισε αυτό το απόγευμα, αλλά στην πραγματικότητα θα πρέπει να είναι πολύ υπερήφανος με τη σημερινή του απόδοση. Ο Lewis ήταν ο μόνος οδηγός που είχε στρατηγική 2 pitstop σήμερα – και αυτό, δεδομένης της στρατηγικής που του είχε δοθεί για να οδηγήσει σκληρά και πολύ γρήγορα, με βαρύ φορτίο καυσίμων όλο το απόγευμα, κάνοντας μερικές εξαιρετικές προσπεράσεις σε μια πίστα όπου η προσπέραση είναι υπερβολικά δύσκολη, ήταν ένα φανταστικό κατόρθωμα. Μην κάνετε κανένα λάθος γι' αυτό, το 2012 Santader Spanish Grand Prix ήταν ένας από τους πιο εντυπωσιακούς αγώνας που έχει οδηγήσει ο Lewis ως τώρα. Η απόδοσή του συνδύασε υπέροχη ζωντάνια και αξιέπαινη προσοχή – και θα πω επίσης πως έχει υπερβεί την απογοήτευση που αναπόφευκτα αισθάνθηκε εχθές, ενέπνευσε όλους εμάς και τον καθένα χωριστά στην Vodafone McLaren Mercedes με την οδήγησή του σήμερα. Είναι μόνο 8 βαθμούς πίσω από τον πρώτο στο πρωτάθλημα οδηγών και λατρεύει το Grand Prix του Μονακό, την επόμενη στάση στο καλεντάρι του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Ο Jenson είσης είναι ένας πρώην νικητής στο Monte – Carlo και όπως και ο Lewis θα προσεγγίσει τους ελικοειδής δρόμους του διάσημου Πριγκιπάτου με δυναμική ακρίβεια που χαρακτηρίζει και τους δύο οδηγούς μας, σαν παγκόσμιοι πρωταθλητές που είναι. Και οι δύο θα στοχεύσουν στη νίκη, γι' αυτό να είστε σίγουροι.»

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ