2016-04-14 12:15:55
Φωτογραφία για Είναι και θα παραμείνει κρυφό το μίνι hotspot της Καρδίτσας
Κρυφό από τις καθημερινές καταμετρήσεις είναι και θα παραμείνει το μίνι hotspot της Καρδίτσας που φιλοξενεί 30 πρόσφυγες από την Συρία από την περασμένη Παρασκευή 8 Απριλίου.

Το KarditsaLive.Net αναζήτησε τις ημέρες που προηγήθηκαν την αιτία που δεν καταγράφονται οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες που ως ένα σημείο βρισκόταν στο κέντρο φιλοξενίας του Κουτσόχερου και από το οποίο αποχώρησαν με παρέμβαση του Δικτύου Αλληλεγγύης για Όλους Καρδίτσας ώστε να διαμείνουν στο χώρο του πρώην 19ου Δημοτικού Καρδίτσας και ο οποίος διατίθεται από τον Δημοτικό Σύμβουλο της ΚΑΡ.ΠΟ.Σ. Κ. Μιχαλάκη.

Η αναζήτησή μας αρκετά περίπλοκη αφού ουσιαστικά εμπλέκονται επτά υπουργεία για την φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών στη χώρα μας. Όπως ενημερωθήκαμε ωστόσο από το γραφείο τύπου του Συντονιστικού η καθημερινή λίστα εμφανίζει ΜΟΝΟ τους πρόσφυγες - μετανάστες που διαμένουν σε κρατικές οργανωμένες δομές καθώς και αυτούς που βρίσκονται σε Ειδομένη και λιμάνι του Πειραιά. Ενημερωθήκαμε επίσης ότι αντίστοιχες δομές με ιδιωτική πρωτοβουλία υπάρχουν αρκετές σε όλη την Ελλάδα με την εκίμησή τους να είναι ότι οι "φιλοξενούμενοι" σε αυτές τις περιπτώσεις δεν ξεπερνούν τις μερικές εκατοντάδες... και άρα δεν αλλοιώνουν την συνολική εικόνα που παρουσιάζεται καθημερινά.


Με την λογική αυτή πάντως του "ξεμοναχιάσματος" και την μη καταγραφή όλων σε καθημερινή βάση, είναι σίγουρο πως σε λίγους μήνες και με τα σύνορα πάντα να παραμένουν κλειστά ότι οι πρόσφυγες - μετανάστες στη χώρα μας θα είναι ελάχιστοι... Ήδη στο Κουτσόχερο από 1500 και πλέον πρόσφυγες - μετανάστες που φιλοξενούνταν -σε όχι καλές είναι η αλήθεια συνθήκες- έχουν μείνει σήμερα περί τους 800. Τετρακόσιοι από αυτούς που έφυγαν πάντως εξακολουθούν να αναζητούν στέγη σε κέντρο που να τους καλύπτει την διαμονή μετακινούμενοι με λεωφορεία είτε προς την Πέτρα Ολύμπου είτε προς τον Κατσικά Ιωαννίνων χωρίς ωστόσο να το έχουν βρει ακόμα... Παράλληλα κάποιοι εκ των προσφύγων - μεταναστών προχωρούν σε κινήσεις κλεισίματος Εθνικών Οδών (Λάρισας - Τρικάλων, Εγνατία κλπ) ώστε να πετύχουν καλύτερης αντιμετώπισης από το κράτος.

Επιστρέφοντας στην κίνηση του "Δικτύου Αλληλεγγύης για Όλους Καρδίτσας" για την φιλοξενία 30 προσφύγων θα πρέπει να τονίσουμε ότι έχει επιφέρει ένα "διχασμό" στους αλληλέγγυους της Καρδίτσας με τους εκτός Δικτύου Αλληλεγγύης να καταλογίζουν στους εντός Δικτύου μια φιλοκυβερνητική προσπάθεια να καλυφθούν οι σοβαρές παραλλείψεις του κράτους στο ζήτημα και κάτω από ένα κρυφό μανδύα συννενοήσεων των κατά τόπους Δικτύων Αλληλεγγύης για Όλους (έχουν συσταθεί άτυπα σχεδόν σε κάθε νομό) με Υπουργεία και Δημόσιες και μη υπηρεσίες. Το ζήτημα μάλιστα αναμένεται να απασχολήσει του αλληλέγγυους σε συνάντηση που θα έχουν σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ