2016-04-15 11:43:15
Φωτογραφία για Το κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας «αθώωσε» τα μπαστούνια του γκολφ
Το γκολφ είναι ένα δαπανηρό σπορ, που απαιτεί χρόνο και χρήμα, αφού ο εξοπλισμός του... κοστίζει αρκετά, γι' αυτό όχι άδικα, έχει χαρακτηριστεί «το σπορ της αριστοκρατίας» ξεπερνώντας ακόμα και το τένις, το οποίο επίσης συγκαταλέγεται ανάμεσα στα αγαπημένα σπορ των οικονομικά εύρωστων του πλανήτη.

Με αυτά τα δεδομένα δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι επί Μάο Τσε Τουνγκ το άθλημα χαρακτηρίστηκε «σπορ των εκατομμυριούχων» και απαγορεύτηκε, αλλά τις δεκαετίες του '80 και του '90 το γκολφ γνώρισε μεγάλη αναγέννηση στην Κίνα μέχρι και το περασμένο έτος, που η κυβέρνηση του προέδρου Σι Τζινπίνγκ το απαγόρευσε στα 85 εκατομμύρια μέλη του κομμουνιστικού κόμματος στο πλαίσιο του αγώνα του Κινέζου προέδρου για την πάταξη της διαφθοράς.

Πώς συνδέεται όμως στην χώρα το γκολφ με την διαφθορά; Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης παρομοίασαν τα γήπεδα του γκολφ «σαν χώρους κερδοσκοπίας, όπου διεφθαρμένοι κρατικοί αξιωματούχοι τα παίρνουν από επιχειρηματίες» ή «σαν λασπώδη γήπεδα στα οποία γίνεται εμπόριο εξουσίας με ανταλλαγή χρήματα».


Όμως, αυτή την εβδομάδα ανώτατοι αξιωματούχοι του κομμουνιστικού κόμματος εμφανίζονται να οπισθοχωρούν και η επίσημη εφημερίδα της κινεζικής υπηρεσίας για την διαφθορά γράφει: «Μπορούν να παίζουν οι αξιωματούχοι γκολφ την ώρα που η χώρα ενισχύει τη μάχη κατά της διαφθοράς; Ναι, αν το πληρώνουν από την τσέπη τους. Από μόνο του, το να παίζει κανείς γκολφ δεν είναι κακό».

Πάντως, η εφημερίδα Global Times αναφέρει ότι το κομμουνιστικό κόμμα εξακολουθεί να διατηρεί τις επιφυλάξεις του για το άθλημα και ο Su Wei, καθηγητής σε σχολή για επίλεκτα μέλη του κόμματος στην πόλη Τσοντσίν, δήλωσε ότι «το γκολφ θα μπορούσε να ικανοποιήσει την ματαιοδοξία κάποιων αξιωματούχων, να διαφθείρει τον τρόπο που ζουν και να καταστρέψει την εικόνα του κόμματος και να διαβρώσει την ικανότητα αυτών των ανθρώπων να υπηρετήσουν...». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ