2016-04-16 00:26:06
Φωτογραφία για Έκπτωση 20% σε τουρίστες από Ισραήλ, Τουρκία, Ρωσία και ΗΠΑ
Οι έλληνες έμποροι, από την ερχόμενη εβδομάδα, θα προσφέρουν έκπτωση... 20% σε τουρίστες από Ισραήλ, Τουρκία, Ρωσία και ΗΠΑ. Οι έμποροι, θα αναρτήσουν στις βιτρίνες των καταστημάτων τους ένα από τα πρώτα 20.000 ειδικά αυτοκόλλητα, τα οποία τύπωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για να προωθήσει το «πρόγραμμα των τεσσάρων τιμώμενων χωρών», που θα εφαρμόζεται κάθε χρόνο.

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σήμερα από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα, και τον πρόεδρο του Συλλόγου, Παντελή Φιλιππίδη. Στην παρουσίαση συμμετείχαν η περιφερειακή υπεύθυνη του ΕΟΤ Περσεφόνη Τρίχα και το στέλεχος της Αegean Αναστασία Σταθοπούλου.

«Είχαμε την ιδέα που συζητήθηκε με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στον εμπορικό κόσμο που θα αποφασίζει ποιες θα είναι κάθε χρόνο οι τιμώμενες χώρες, αλλά και το ύψος της έκπτωσης που θα κάνουν» υπογράμμισε ο κ. Μάρδας και πρόσθεσε: «Θέλουμε να σπρώξουμε τους τουρίστες χωρών σε περισσότερες αγορές, κάτι που αποτελεί και επιθυμία των εμπόρων. Στο πλαίσιο αυτό προχωρήσαμε στην υλοποίηση του προγράμματος».


Ο υφυπουργός σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η αεροπορική εταιρεία Aegean, θα στηρίξει την πρωτοβουλία προβάλλοντάς την με ένα καλαίσθητο δισέλιδο στο περιοδικό Blue, το οποίο διανέμεται και στα 61 αεροσκάφη της και σε τέσσερις γλώσσες κάθε φορά, θα περιγράφει «από τη μία πλευρά ποια είναι η Ελλάδα και από την άλλη, τη συγκεκριμένη προσφορά».

Ο κ. Φιλιππίδης από την πλευρά του επισήμανε ότι το πρόγραμμα είναι ανοικτό και ότι με αυτό μπορούν να συνδεθούν στη πορεία και άλλες επιχειρήσεις, ενώ η έκπτωση του 20%, όπως διευκρίνισε «είναι η κατώτατη για όσες συνδεθούν, αλλά δεν είναι περιοριστική». «Όσοι νομίζουν ότι μπορούν, ας δώσουν μεγαλύτερες εκπτώσεις» σημείωσε.

Επιπλέον, διατύπωσε την εκτίμηση ότι θα είναι τεράστιο το ενδιαφέρον του εμπορικού κόσμου για συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς, όπως είπε, «ο έμπορος είναι δαιμόνιος, δεν χάνει ευκαιρίες και στο πλαίσιο αυτό θα αξιοποιήσει και αυτό το όπλο που του δίνεται».

Για την περίοδο των εορτών του Πάσχα, ο κ. Φιλιππίδης τόνισε ότι «οι έμποροι πάντα ελπίζουν και παρά το ότι τα τελευταία έξι χρόνια ζουν την ελεύθερη πτώση του τζίρου τους, προχωρούν σε γενναίες εκπτώσεις και προσφορές προκειμένου να βοηθήσουν τον καταναλωτή να αγοράσει προϊόντα». Έσπευσε ωστόσο να προσθέσει: «Παραμένουμε επιφυλακτικοί για το τι μέλλει γενέσθαι την περίοδο των εορτών του Πάσχα, λόγω των επικείμενων παρεμβάσεων σε φορολογικό και ασφαλιστικό. Περιμένουμε να μη μας σκοτώσουν με τα μέτρα που έρχονται τις επόμενες ημέρες».

Ο κ. Μάρδας αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το υπουργείο και έχουν στόχο την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με άλλες χώρες. Όπως είπε ο υφυπουργός, στο πλαίσιο των διακρατικών οικονομικών σχέσεων θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη δύο από τα τρία συμπόσια που διοργανώνονται. Στις 7-8 Ιουλίου θα γίνει στο Βελλίδειο συνεδριακό το 1ο Διαβαλκανικό Forum, ενώ στο τέλος του έτους θα πραγματοποιηθεί το συμπόσιο για την Εύξεινο Ζώνη. Το συμπόσιο για τη Μεσόγειο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, τον Σεπτέμβριο. Οι τρεις φετινές διοργανώσεις θα αφορούν τους κλάδους τροφίμων και ποτών, ενώ για του χρόνου το επιλεγμένο αντικείμενο θα είναι ο τουρισμός. Είπε ακόμη ότι στη Θεσσαλονίκη και παράλληλα με τα εγκαίνια της 13ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου (12-15 Μαΐου) θα γίνει και η ενδιάμεση διυπουργική συνάντηση Ελλάδας-Ρωσίας, στην οποία από ρωσικής πλευράς θα συμμετέχει ο υπουργός Μεταφορών Μαξίμ Σοκόλοφ. Η τελική συνάντηση των μεικτών διϋπουργικών επιτροπών Ελλάδας-Ρωσίας θα γίνει επίσης στη Θεσσαλονίκη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ