2016-04-16 00:44:07
Φωτογραφία για Τα Διαγνωστικά στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης
Βασιλική Αγγουρίδη - Virus.com

Συνάντηση έχουν αυτή την ώρα οι επικεφαλής του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) με την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι οι συμβάσεις με τους παρόχους -διαγνωστικά, οι οποίες λήγουν, όπως και οι υπόλοιπες, τον Ιούνιο και με την ατμόσφαιρα να είναι ηλεκτρισμένη από τη συνάντηση- “ναύγιο” με τις ιδιωτικές κλινικές (εδώ).

Άλλωστε, πεποίθηση της ηγεσίας του ΕΟΠΥΥ είναι πως προτεραιότητα έχουν, μεταξύ άλλων, η διευθέτηση των σχέσεων με τους παρόχους, για αυτό και η επιτροπή διαπραγμάτευσης ασχολείται κατά προτεραιότητα με τις συμβάσεις, που λήγουν σε περίπου ενάμιση μήνα.

Η σημερινή είναι η δεύτερη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών κατά την οποία τα Διαγνωστικά Κέντρα αναμένουν την αρχική πρόταση του ΕΟΠΥΥ για να επανέλθουν με τις δικές τους προτάσεις.

Από την πλευρά της, η στάση της ΠΑΣΙΔΙΚ βασίζεται σε 2 πυλώνες. Αφενός, κρίνεται απαραίτητη η ισότιμία των σχέσεων των δύο πλευρών, χωρίς να υπονομεύεται η μία ή η άλλη πλευρά, οπως τονίζουν παράγοντες της αγοράς. Αφετέρου, τα Διαγνωστικά τονίζουν πως κάθε εξέταση που εκτελείται θα πρέπει να αποζημιώνεται, ώστε να μην εκτοξευχθεί και claw back στο τέλος του έτους. Η οικονομική δυσπραγία του οργανισμού και τα περιορισμένα κονδύλια είναι δεδομένα, αλλά η ΠΑΣΙΔΙΚ έχει κάνει προτάσεις που μπορούν να συμβάλουν στον εξορθολογισμό της δαπάνης.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ