2016-04-17 22:05:07
Φωτογραφία για Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ριο ο Μάριος Γεωργίου!
Ο 18χρονος πρωταθλητής μας Μάριος Γεωργίου έγινε ο πρώτος Κύπριος αθλητής της Ενόργανης Γυμναστικής που θα συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο αθλητής της Γυμναστικής εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες Ρίο 2016 που θα διεξαχθούν από 5-21 Αυγούστου. Ο αθλητής μας συμμετείχε στο Ολμπιακό Test Event που πραγματοποιείται στο Ρίο από 16-22 Απριλίου, και αποτελεί παράλληλα τον τελευταίο αγώνα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Μάριος Γεωργίου κατέλαβε την 38η θέση θέση στο Σύνθετο Ατομικό, με συνολική βαθμολογία 83.799. Αναλυτικά στα έξι αγωνίσματα ο Γεωργίου έλαβε από τους κριτές τις ακόλουθες βαθμολογίες : Έδαφος 14.100 (52ος), Πλάγιος Ίππος 14.800 (9ος), Κρίκοι 14.000 (46ος), Άλμα 14.700 (26ος), Δίζυγο 14.433 (42ος), Μονόζυγο 11.766 (85ος).

Ο Μάριος Γεωργίου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον Πλάγιο Ίππο καταλαμβάνοντας την 9η θέση και θα είναι ο πρώτος αναπληρωματικός στον τελικό του ατομικού αγωνίσματος. Θα μπορούσε να καταλάβει πολύ καλύτερη θέση στην τελική κατάταξη, αν δεν είχε δύο πτώσεις στο Μονόζυγο, που θεωρείται ως το καλύτερο του όργανο.


Μετά τα αποτελέσματα στο Ολυμπιακό Test Event, συμπληρώθηκε ο αριθμός των 98 αθλητών που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ενόργανη Γυμναστική. Με πλήρη ομάδα πέντε αθλητών θα λάβουν μέρος δώδεκα χώρες που είναι οι ακόλουθες: Ιαπωνία, Κίνα, Μ. Βρετανία, Ρωσία, Η.Π.Α. Ελβετία, Βραζιλία, Κορέα, Γερμανία Ουκρανία, Ολλανδία και Γαλλία. Οι υπόλοιποι αθλητές θα εκπροσωπήσουν 32 χώρες. Η Ελλάδα είναι μία από τις έξι χώρες που θα έχουν δύο αθλητές στους αγώνες, και αυτοί είναι οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές Λευτέρης Πετρούνιας (Κρίκοι) και Βλάσσης Μάρας (Μονόζυγο).

Με ανακοίνωση της, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στον Μάριο Γεωργίου, τον προπονητή του Παναγιώτη Πετρίδη και την Κυπριακή Ομοσπονδία Γυμναστικής για την μεγάλη επιτυχία. Η ΚΟΕ αναγνωρίζοντας έγκαιρα το ταλέντο, τις δυνατότητες και τις επιτυχίες του αθλητή σε ένα εξόχως απαιτητικό άθλημα, όπου απαιτούνται πολύωρες καθημερινές προπονήσεις από τις πολύ μικρές ηλικίες των 5-6 ετών, τον έχει τιμήσει και βραβεύσει κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια, αναφέρεται.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ