2016-04-18 07:49:07
Φωτογραφία για Τι πρέπει να κάνετε όταν το παιδί σας ξυπνάει από έναν εφιάλτη;
Ποιος είπε ότι τα παιδιά δε βλέπουν εφιάλτες; Όχι μόνο βλέπουν αλλά υπάρχουν φορές που ξυπνούν τρομαγμένα στον ύπνο τους. Τί πρέπει να κάνετε λοιπόν σε τέτοιες περιπτώσεις;

Επειδή ακριβώς έχει βιώσει πολύ έντονα το όνειρο, το πρώτο ζητούμενο είναι να ηρεμήσετε το παιδί. Χαϊδέψτε το και καθησυχάστε το μιλώντας του ήρεμα.

Αν δε μιλάμε για ένα βράδυ μόνο, είναι απαραίτητο να συζητήσετε μαζί του με την πρώτη ευκαιρία για τους εφιάλτες. Ζητήστε να σας περιγράψει τι ακριβώς βλέπει και προσπαθήστε να αποκωδικοποιήσετε τα μηνύματα.

Τα όνειρα (είτε είναι όμορφα, είτε εφιάλτες) κρύβουν επιθυμίες, φόβους και άγχη. Άρα λοιπόν με την παραπάνω συζήτηση θα διαπιστώσετε ξεκάθαρα τι δημιουργεί στο παιδί σας αρνητική ψυχολογία τη συγκεκριμένη περίοδο.

Αν μιλάμε για ένα μεμονωμένο βράδυ, υπάρχει περίπτωση να είδε κάποιο έργο ή να άκουσε από φίλους του για κάποιο τρομακτικό γεγονός και αυτά να αποτέλεσαν αφορμή για τον εφιάλτη. Σε αυτή την περίπτωση, φροντίστε να βγάλετε από το μυαλουδάκι του τις άσχημες εικόνες και την επόμενη μέρα να το παροτρύνετε να αποφεύγει ανάλογα ερεθίσματα στο εξής.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ