2016-04-18 18:11:52
Φωτογραφία για Μετά την 1η Ιουνίου δωρεάν φάρμακα στους ανασφάλιστους χωρίς συμμετοχή! Τι ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ
Δευτέρα 18 Απρίλιος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

- Health Report.gr

Σε δύο μήνες και …αν, θα μπορούν τελικά όπως φαίνεται, να παίρνουν δωρεάν και χωρίς καμία συμμετοχή οι ανασφάλιστοι που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχιας, τα φάρμακά τους.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει να προηγηθούν διευκρινιστικές αποφάσεις και εγκύκλιοι από το υπουργείο Υγείας που να αποσαφηνίζουν πως όσοι έχουν εισόδημα κάτω από 2400 ευρώ, δε θα χρειάζεται να πληρώνουν ούτε συμμετοχή. Διαβάστε ΕΔΩ τις προϋποθέσεις που είχε ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας Αν.Ξανθός: «Εξάμηνη Κάρτα νοσηλείας για ανασφάλιστους και χωρίς ΑΜΚΑ! Ποιοι τη δικαιούνται».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για να λάβουν απολύτως δωρεάνφάρμακα οι περίπου 170.000 οικογένειες που είναι στα κατώτατα όρια τηςφτώχειας, με ετήσιο εισόδημα κάτω από 2400 ευρώ, θα πρέπει όπως αναφέρει σεεγκύκλιο του:

«θα πρέπει πρώτα να δημοσιοποιηθούν οι αποφάσεις απαλλαγής τους και μετά την 1η Ιουνίου…».

Δείτε παρακάτω την εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ που αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα.

Με βάση τις λεπτομέρειες που είχε ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, για το πρόγραμμα κάλυψης των ανασφάλιστων, οι πολίτες που δε διαθέτουν καν ΑΜΚΑ θα έχουν μηδενική συμμετοχή στην αγορά φαρμάκου, ενώ θα παίρνουν τα σκευάσματά τους μόνο από τα ιδιωτικά φαρμακεία.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ