2016-04-18 18:29:47
Φωτογραφία για Volt, watt και ohm ηλεκτρονικού τσιγάρου: Τι είναι και πώς τα ρυθμίζουμε;
Volt, watt και ohm… my god! Κάπως έτσι αισθάνονται οι περισσότεροι ατμιστές που μπαίνουν στη διαδικασία να τεστάρουν τις δυνατότητες του ηλεκτρονικού τσιγάρου τους μέχρι να αγγίξουν την τελειότητα. Εάν ανήκετε και εσείς σε αυτήν την κατηγορία, σταματήστε ό,τι κάνετε και διαβάστε παρακάτω Volt, watt και ohm ηλεκτρονικού τσιγάρου για αρχάριους

Αρχικά να πούμε ότι αν μόλις ξεκινήσατε να χρησιμοποιείτε μια συσκευή με μεταβαλλόμενη ισχύ και ατμοποιητή διαφόρων αντιστάσεων μπορείτε να έχετε μια εξίσου καλή εμπειρία ατμίσματος ακόμα και αν δε γνωρίζετε από volt, watt καιohm.

Από την άλλη, η γνώση αυτών των τιμών και η ορθή χρήση τους μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε την ιδανική εμπειρία ατμίσματος για εσάς ρυθμίζοντας την ποσότητα του ατμού, τη γεύση και το throat hit που επιθυμείτε.

Τι είναι τα ohm;

Τα ohm αποτελούν μονάδα μέτρησης της αντίστασης του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας. Όσο χαμηλότερη είναι η αντίσταση του ατμοποιητή σας τόσο περισσότερο ρεύμα τη διαπερνά.


Έτσι η κεφαλή θερμαίνεται περισσότερο, η παραγωγή ατμού είναι μεγαλύτερη, η γεύση είναι πιο έντονη και ο ατμός είναι συνήθως πιο ζεστός.

Από την άλλη, αυτή η διαδικασία «τρώει» την μπαταρία και μειώνει διάρκεια ζωής της, καταναλώνει περισσότερο υγρό, μειώνει η διάρκεια ζωής του ατμοποιητή και αυξάνει τις πιθανότητες για dry hits.

Όπως είναι λογικό, κάνοντας χρήση ενός ατμοποιητή με υψηλότερη αντίσταση θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Τι είναι τα volt;

Τα volts είναι η μονάδα μέτρησης της τάσης του ρεύματος της συσκευής σας. Κανονικά και σε απλούς ατμοποιητές δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 3,2 – 4,2V.

Τι είναι τα watt;

Τα watt αποτελούν μονάδα μέτρησης της ισχύος του ρεύματος. Όσο μεγαλύτερη είναι η αντίσταση τόσο χαμηλότερα είναι τα watt. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε μια κεφαλή με αντίσταση πάνω από 1 ohm τότε η τιμή των wattδεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 10-15W. Αν πάλι η κεφαλή σας είναι κάτω από 1 ohmτότε τα watt αυξάνονται εκθετικά.

Ποια τιμή ohm πρέπει να χρησιμοποιώ με τον ατμοποιητή μου;

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απάντηση καθώς αυτό εξαρτάται απόλυτα από εσάς, αλλά και από τα volt που χρησιμοποιείτε. Επίσης, όπως θα διαπιστώσετε όταν αρχίσετε τους πειραματισμούς κάθε υγρό αντιδρά διαφορετικά, ενώ μεγάλο ρόλο παίζει επίσης και η αντίσταση που χρησιμοποιείτε.

Στο παρακάτω πινακάκι μπορείτε να δείτε την τιμή των watt σε συνάρτηση με volt και ανάλογα με την αντίστασή σας (Ohm).

Oι τιμές που απεικονίζονται με κόκκινο είναι πολύ υψηλές και μπορεί να καταστρέψουν την κεφαλή σας, ενώ οι μοβ δείχνουν ότι το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό επομένως δεν είναι ασφαλές και ίσως να έχετε γεύση καμένου. Παρακαλώ σημειώστε ότι ο παραπάνω πίνακας, αφορά κυρίως τους συνηθισμένους ατμοποιητές και όχι τους ατμοποιητές υπερυψηλής απόδοσης, οι οποίοι αναγράφουν το maximum και το minimum των τιμών που μπορούν να πάρουν και θα πρέπει να το συμβουλευτείτε πριν ξεκινήσετε τις δοκιμές.

Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι παίζετε στα δάχτυλα τα volt, τα watt και τα ohm του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας; Τότε δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε το νέο εκπαιδευτικό επεισόδιο του alter eGo Academy, εδώ:

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι βρισκόμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας για να λύσουμε κάθε απορία που μπορεί να έχετε γύρω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας. Εσείς απλώς επικοινωνήστε μαζί μας!
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ