2016-04-19 20:18:15
Φωτογραφία για Δεύτερος γύρος εξηγήσεων από το υπουργείο Υγείας για τις προσλήψεις μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ
Εκδόθηκαν ανακοινώσεις διαμαρτυρίας από τη ΝΔ και το “Ποτάμι”, ενώ τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν την Τρίτη για το θέμα μηνυτήρια αναφορά.

IATRONET

Ξεφεύγει από τον έλεγχο του υπουργείου Υγείας η υπόθεση με τις παρεμβάσεις που φέρονται να έχουν γίνει από τον Παύλο Πολάκη στη διαδικασία προσλήψεων 100 γιατρών για τις εντατικές μονάδες.

Η διαδικασία έγινε μέσω του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι θέσεις.

Στην πορεία, ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ζήτησε τις καταστάσεις (και από τον διαγωνισμό για νοσηλευτές), προκειμένου να τις επεξεργαστεί.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων συνοδεύτηκε από θύελλα αντιδράσεων και βροχή ενστάσεων από τους υποψήφιους.

Εκδόθηκαν ανακοινώσεις διαμαρτυρίας από τη ΝΔ και το “Ποτάμι”, ενώ τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν την Τρίτη για το θέμα μηνυτήρια αναφορά.


Σε διαμαρτυρία για τις παρεμβάσεις προχώρησε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και η ένωση νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ).

Το υπουργείο Υγείας υποχρεώθηκε να εκδώσει την Τρίτη νέα ανακοίνωση (είχε προηγηθεί άλλη την περασμένη Παρασκευή).

Παραδέχεται και με τις δύο ότι έγινε παρέμβαση, αλλά για να διορθωθούν τα λάθη.

Λάθη

Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, τα λάθη που εντοπίστηκαν ήταν τα εξής:

Στο σύνολο των 198 έγκυρων αιτήσεων, διαπιστώθηκε ότι 88 αιτήσεις είχαν παρατυπίες.

Στον πίνακα που συμπληρώθηκε και παραδόθηκε στο Υπουργείο Υγείας από το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει υπολογισθεί ως χρόνος προϋπηρεσίας ο χρόνος ειδικότητας, ενώ στην προκήρυξη ορίζεται σαφώς το ποια και που πρέπει να είναι η προϋπηρεσία.

Από τους 36 υποψηφίους για το Κέντρο Υγείας Περιστερίου, σε 31 είχε καταγραφεί διαφορετική προϋπηρεσία από εκείνη που προκύπτει από τα έγγραφα που κατέθεσαν.

Ανεργία

Σε επτά περιπτώσεις είχε προσμετρηθεί ενεργός χρόνος ανεργίας ο οποίος δεν προκύπτει από τα προσκομισθέντα έγγραφα ή είχε προσμετρηθεί χρόνος ανεργίας ενδιάμεσου χρονικού διαστήματος που δεν προσμετράται.

Σε δύο περιπτώσεις είχε προσμετρηθεί μεταπτυχιακός τίτλος που δεν προσκομίζεται ή δεν έχει αποκτηθεί ακόμη , ενώ σε 51 περιπτώσεις είχε γίνει λάθος καταγραφή της προϋπηρεσίας.

Σε μεμονωμένες περιπτώσεις ήταν λάθος η καταγραφή εντοπιότητας, ανήλικων τέκνων, μονογονεϊκής ιδιότητας, πολυτεκνίας.
ΔΗΜ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ