2016-04-20 18:59:39
Φωτογραφία για Αχαϊκό χωριό: Η καλύτερη οικογενειακή... κατασκήνωση για τα παιδιά σας! (ΔΩΡΕΑΝ με ΟΑΕΔ)
Τα περισσότερα Ασφαλιστικά Ταμεία καλύπτουν σχεδόν εξ' ολοκλήρου την κατασκηνωτική δαπάνη για τα παιδιά των ασφαλισμένων τους ηλικίας 6 έως 14 ετών... Καθώς και πολλές εταιρείες για τους υπαλλήλους τους. Έτσι και αυτό το καλοκαίρι χιλιάδες παιδιά πάνε δωρεάν κατασκήνωση με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για άνεργους και μισθωτούς.

Διαβάστε αν δικαιούστε Δωρεάν Κατασκήνωση στο ΑΧΑΪΚΟ ΧΩΡΙΟ

Για πληροφορίες, τηλέφωνο 211 7054226, 6972 013270 και 26910 98140.

Για πληροφορίες, τηλέφωνο 211 7054226, 6972 013270 και 26910 98140.

Στην ορεινή Αιγιάλεια, στο όρος Κλωκός και σε υψόμετρο 1.350 μέτραβρίσκεται μια πρωτότυπη, εντελώς διαφορετική παιδική κατασκήνωση: το ΑΧΑΪΚΟ ΧΩΡΙΟ, φτιαγμένο από τους Τόλη Διαμαντόπουλο και Καίτη Παπαβασιλείου, που τα τελευταία 25 χρόνια δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία στο χώρο της προσχολικής αγωγής στην Αθήνα, έχοντας δημιουργήσει και λειτουργώντας έναν βρεφονηπιακό σταθμό κι έναν παιδικό σταθμό – νηπιαγωγείο με τον τίτλο «Πρώτο Βήμα».


Πριν μερικά χρόνια το ζεύγος Διαμαντόπουλου - Παπαβασιλείου και η κόρη τους Μαριλένα αποφάσισαν – έχοντας και σε πλήρη λειτουργία τα σχολεία τους στην Αθήνα - και να υλοποιήσουν το όραμά τους, να ζήσουν δηλαδή κοντά στη φύση, αλλά χωρίς να πάψουν να ασχολούνται με τα μικρά παιδιά στα οποία έχουν αφιερώσει όλη τους σχεδόν τη ζωή.

Στα πατρογονικά τους εδάφη λοιπόν στην περιοχή του χωριού Άγιος Παντελεήμονας, ξεκίνησαν τη δημιουργία ενός ορεινού αγροκτήματος με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις για τη φιλοξενία παιδιών τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και όλης της οικογένειας και της παρέας τον υπόλοιπο χρόνο. Μετά από χρόνια επίμονης και επίπονης προσπάθειας, το άλλοτε έρημο τοπίο μετατράπηκε σε μια όαση χαράς και δημιουργίας, που όμως δεν επηρέασε στο παραμικρό την άγρια φυσική ομορφιά του βουνού!

Απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον, το ΑΧΑΪΚΟ ΧΩΡΙΟ είναι φτιαγμένο εξ’ ολοκλήρου από πέτρα και ξύλο, με τον παραδοσιακό τρόπο, χαρίζοντας φυσική δροσιά το καλοκαίρι και θαλπωρή το χειμώνα στους φιλοξενούμενούς του. Οι ποιοτικές κατασκευές, το προσεγμένο στήσιμο, η σημασία στη λεπτομέρεια, ο σεβασμός στο περιβάλλον, ξαφνιάζουν ευχάριστα τον επισκέπτη. Ακόμη και οι σταύλοι του αγροκτήματος είναι πετρόκτιστοι, με διπλά μονωτικά κουφώματα ώστε τα ζώα να διαβιούν με άνεση στις δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα.

Για τις ενεργειακές ανάγκες του αγροκτήματος χρησιμοποιείται η ηλιακή ενέργεια, ενώ το νερό που προέρχεται από τις φυσικές πηγές του Αγίου Παντελεήμονα, επιστρέφεται στη φύση αφού υποστεί βιολογικό καθαρισμό εντός του κτήματος!

Στο ΑΧΑΪΚΟ ΧΩΡΙΟ τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να γνωρίσουν και ν’ αγαπήσουν το φυσικό περιβάλλον, να φροντίσουν τα ζώα του αγροκτήματος: θα τα ταϊσουν, θα τα βγάλουν βόλτα, θα μαζέψουν αυγά. Θα φροντίσουν το λαχανόκηπο και το φυτώριο των άγριων δέντρων που υπάρχουν σε πληθώρα. Θα κατανοήσουν την ανάγκη να αποκτήσουν οι άνθρωποι οικολογικική συνείδηση, θα μάθουν να σέβονται το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους.

Μαθαίνουν να συμβιώνουν και να συνεργάζονται με άλλα παιδιά, να αποκτούν νέους φίλους, να παίρνουν πρωτοβουλίες, να επωμίζονται ευθύνες και να τις φέρνουν εις πέρας, να ανεξαρτητοποιούνται.

Επίσης, τα παιδιά στο ΑΧΑΪΚΟ ΧΩΡΙΟ έχουν την ευκαιρία ν’ ασχοληθούν μεαθλητικές δραστηριότητες (ποδόσφαιρο, βόλεϊ, ομαδικά παιχνίδια, ιππασία, flying fox, rappel), να διδαχθούν μοντέρνο και παραδοσιακό χορό αλλά και να παίξουν θέατρο και παντομίμα, υπό την καθοδήγηση καλλιτεχνικών συνεργατών!

Όλα τα παραπάνω έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα παιδιά απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας που φιλοξενούνται για 2 ή 3 εβδομάδες, σε κάθε μια από τις 4 περιόδους λειτουργίας του ΑΧΑΪΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ: Διακοπές, επαφή με τη φύση, ασφάλεια. Και το πρώτο «ξεπόρτισμα» των παιδιών, η κατασκήνωση, μετατρέπεται σ’ ένα ασφαλές, ωφέλιμο και διασκεδαστικό παιχνίδι!

*Η παιδική κατασκήνωση ΑΧΑΪΚΟ ΧΩΡΙΟ βρίσκεται στον Άγιο Παντελεήμονα Αιγίου.

Για πληροφορίες, τηλέφωνο 211 7054226, 6972 013270 και 26910 98140.

Ιστοσελίδα: www.κατασκηνωση.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ