2016-04-21 08:42:25
Φωτογραφία για Θεόδωρος Τρύφων στο ygeia360.gr: Καταστροφικό για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία ενδεχόμενο clawback άνω του 10%!
Από Βασίλη Βενιζέλο - ygeia360.gr

Ιδιαιτέρως ανήσυχος εμφανίζεται την Τετάρτη 20 Απριλίου στο ygeia360.gr ο πρόεδρος της Πανελληνίας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) Θεόδωρος Τρύφων, σχετικά με την διαφαινόμενη ακραία υπέρβαση η οποία έχει σημειωθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 στην δημόσια εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη, δηλαδή στην φαρμακευτική δαπάνη του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), σε συνδυασμό, μάλιστα, με την υποχρέωση των φαρμακευτικών εταιρειών και για clawback επί της δημοσίας νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης, τα στοιχεία για την οποία παραμένουν... άγνωστα!

Συγκεκριμένα, ο Θεόδωρος Τρύφων δηλώνει χαρακτηριστικά στο ygeia360.gr την "σχετική ικανοποίησή" του για την υπουργική απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού περί clawback, αλλά ο ίδιος σπεύδει να διευκρινίσει:

"Οποιαδήποτε υπέρβαση του πολύ περιορισμένου πλέον ετησίου πλαφόν για την δημόσια φαρμακευτική δαπάνη η οποία θα οδηγεί σε καθαρό clawback της τάξης άνω του 9% - 10% είναι σαφώς καταστροφικό για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Δεν αντέχονται πλέον τέτοια μεγέθη υποχρεωτικών επιστροφών! Το υπουργείο Υγείας πρέπει να δει επειγόντως το θέμα της συγκράτησης της δημοσίας φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία δεν εκτροχιάζεται, βεβαίως, εξαιτίας των τιμών των φαρμακευτικών σκευασμάτων, οι οποίες έχουν υποστεί όλα τα τελευταία χρόνια δραματικές μειώσεις".
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ