2016-04-21 09:27:20
Φωτογραφία για Οι Αρχηγοί “φρενάρουν” μέτρα υπέρ του προσωπικού στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ;
Οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων είναι και “συνδικαλιστές” για το προσωπικό των ΕΔ. Έτσι έλεγαν και ξαναέλεγαν οι υποστηρικτές της “σκληρής γραμμής” εναντίον των Ενώσεων Στρατιωτικών ,ειδικά την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά. Την άποψη αυτή είχαν ενστερνιστεί και οι “πιστοί” της διοίκησης Κωσταράκου. Οι Αρχηγοί όμως συνήθως λειτουργούν όχι ως αγωγοί μέσα από τους οποίους μεταφέρονται οι προβληματισμοί και τα τα προβλήματα του προσωπικού τους ,αλλά ως “φρένο” και “φράγμα”.

Αυτές τις ημέρες συζητήθηκε ευρέως το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ, στο οποίο περιλαμβάνονταν και αρκετά θέματα -ΟΧΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ-  τα οποία θα έδιναν μια ανάσα στο προσωπικό. Και το κυριότερο θα έστελναν το μήνυμα ότι κάποιοι τους σκέφτονται.

Οι πληροφορίες του Militaire.gr   λένε ότι τα περισσότερα απ΄ αυτά τα θέματα είχαν συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο. Ένα ,ένα άρχισαν να “σβήνονται”. Και δεν είναι καθόλου συμπτωματικό ότι το “σβήσε-γράψε” γινόταν μετά από επισκέψεις Αρχηγών στο γραφείο του Καμμένου! Τα περισσότερα από τα μέτρα που είχαν συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο φαίνεται ότι οι Αρχηγοί θα προσπαθήσουν να τα κρατήσουν απ΄ έξω!


Δύο παρατηρήσεις έχουμε να κάνουμε:

•Οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν εκπροσωποούν μόνο τους συμμαθητές των Σχολών από τις οποίες αποφοίτησαν. Εκπροσωπούν ΟΛΟ το προσωπικό. Συνεπώς λογικές ελιτίστικες δεν πρέπει να τους καθοδηγούν και να τους παρασύρουν.

•Ο Καμμένος πρέπει να καταλάβει ότι νομοθετεί για να δώσει κάποιες λύσεις σ΄ ΟΛΟ το προσωπικό των ΕΔ,ειδικά το χαμηλόβαθμο. Χρήματα δεν έχει να τους δώσει. Ας τους λύσει τουλάχιστον τα ζητήματα που του έχουν θέσει και τα οποία δεν έχουν κανένα απολύτως κόστος.

Το νομοσχέδιο που θα καταθέσει δεν πρέπει να ικανοποιεί μόνο τους Αρχηγούς αλλά όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο που κάθε μέρα δίνει μάχη για να λειτουργούν οι ΕΔ σε υψηλές στροφές.

Militaire.gr

ΠΗΓΗ: http://www.militaire.gr/%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CE%AF-%CF%86%CF%81%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81/
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ