2016-04-21 19:10:42
Φωτογραφία για Φράουλες και το Χειμώνα,
Χειμωνιάτικες μετσοβίτικες φράουλες,

Κείμενο ΝΕΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Με παιδική γεύση στην οποία υποκύπτουμε από νήπια μέχρι τα βαθιά γεράματα, τόσο αθώες όσο και σκανδαλώδεις, όταν εμποτίζονται με αλκοόλ, οι φράουλες είναι δημοφιλείς και αγαπημένες. Φρούτο πασπαρτού, χρησιμοποιείται φρέσκο σε πληθώρα γλυκών, σε χυμούς και σορμπέ, στο πρωινό ή το δεκατιανό, σε ζεστό ψωμί με λιωμένη σοκολάτα… Μεταποιημένο κάνει αρωματικές μαρμελάδες, σιρόπια, γλυκό κουταλιού και ζελέ - όλα σε βαζάκια που μπορούν να διατηρήσουν τη γεύση και το άρωμά της ολοχρονίς. Δώρο για τους απανταχού φραουλολάτρεις είναι αυτή η όψιμη ποικιλία, η οποία φυτεύεται τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού και αποδίδει μέχρι σχεδόν τις αρχές Νοεμβρίου.

Καλλιεργείται στο Μέτσοβο από έναν «ανήσυχο» φρουτοπαραγωγό, τον Αποστόλη Τρίτο, ο οποίος καλλιεργεί επίσης σμέουρα (ράσμπερι) και βατόμουρα, φυτεμένα στους πρόποδες του όρους Λάκμος.

Τις φράουλες τις βρήκαμε σε ένα μεγάλο μανάβικο της Αγίας Παρασκευής, διατίθενται όμως και στα ΑΒ. Είναι μικρές, ανομοιόμορφες, γλυκές, με ελαφριά υπόξινη επίγευση και ίσα που προλαβαίνετε να τις προμηθευτείτε.

Φράουλες (σμέουρα και βατόμουρα) από την εταιρεία Ορεινά Φρούτα

Παραγωγός: Αποστόλης Τρίτος,

Πληροφορίες διανομής: Πεφάνης Α.Ε

Αναδημοσιευσα Από gastronomos.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ