2016-04-23 23:19:21
Φωτογραφία για Μπαρουτοκαπνισμένο για 40 χωριά και μετόχια!
Με την έναρξη της περιόδου των διακοπών και φέτος, οι τρείς εργαζόμενοι στην αποκομιδή των απορριμμάτων από τους σαράντα οικισμούς και τα μετόχια του δήμου Αμαρίου Ρεθύμνου... θα δεινοπαθήσουν! Δυστυχώς, και αυτό το καλοκαίρι, το ένα και μοναδικό… υπέργηρο όχημα, θα κληθεί, όπως συνέβαινε και τα προηγούμενα 27 χρόνια, να υπερβεί των δυνάμεων και αντοχών του και να κρατήσει καθαρή την πρώην επαρχία του Ψηλορείτη «Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί σοβαρά, ως δημοτική Αρχή», δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Σταθωράκης «και σε αυτή τη φάση επιχειρούμε, λόγω και των στενών οικονομικών του δήμου, να εντάξουμε την αγορά του σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Εάν δεν συμβεί αυτό», πρόσθεσε, «θα αναζητήσουμε λύση με άλλους τρόπους, με την ελπίδα, πάντοτε, ότι ξεκινώντας το καλοκαίρι να το έχουμε αγοράσει και να το διαθέσουμε στην υπηρεσία των δημοτών μας».

ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ…

Εφόσον, λοιπόν, τα πράγματα μείνουν ως έχουν, για πολλοστή φορά οι δημότες του Αμαρίου, θα είναι «στο ίδιο έργο θεατές»: Τους μήνες του καλοκαιριού, που εμφανίζεται η υψηλή επισκεψιμότητα και παραμονή των αποδήμων στη γενέτειρα γη, οι τρείς εργαζόμενοι και το… ηρωικό απορριμματοφόρο, θα περιέρχονται τους οικισμούς δυο και τρείς φορές ημερησίως, για να συγκεντρώνουν και να μεταφέρουν στη χωματερή τα σκουπίδια από τους υπερκορεσμένους κάδους
. Και όλα αυτά για την… τιμή των όπλων, ώστε να κρατηθεί η αισθητική και το σοβαρότερο, να αποτραπούν οι κίνδυνοι γέννησης και εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών…

Κι όμως, η αποκομιδή στα δημοτικά διαμερίσματα του Αμαρίου, και σήμερα ακόμα, στα χρόνια του πολιτισμού και των εξελίξεων, παραμένει όπως… ξεκίνησε και πήρε το χαρακτήρα χρόνιου φαινομένου που εξοντώνει, ατυχώς, από το 1989! Δεν αντιμετωπίστηκε, ποτέ, από την δημοτική Αρχή με την πρέπουσα σοβαρότητα, και απλά, εξυπηρετούσε για διαφόρους λόγους, ένα πρωτίστης σημασίας θέμα, να μένει στο τέλμα!

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ;

Και δεν αρκεί που το αυτοκίνητο φτάνει… αγκομαχώντας και σήμερα ως τον τελευταίο οικισμό για την περισυλλογή, διανύοντας καθημερινά από την πρώτη μεταμεσονύχτια ώρα εκατοντάδες χιλιόμετρα, αλλά και οι τρείς εργαζόμενοι τις… βάρβαρες ώρες ως αργά το πρωί, απασχολούνται χωρίς διακοπή στα 26 χωριά και τα 14 μετόχια! Οι βλάβες, λόγω της παλαιότητας του οχήματος είναι συχνές, όπως συχνές είναι και οι επισκέψεις και η αποκατάστασή τους στα συνεργεία, με αποτέλεσμα το κόστος συντήρησής του να είναι ασύμφορο για τα πενιχρά οικονομικά των δημοτικών ταμείων Αμαρίου. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τα ανταλλακτικά του μοντέλου είναι από δυσεύρετα έως ανύπαρκτα, αφού ο συγκεκριμένος τύπος έχει διαγραφεί από χρόνια από τα μητρώα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Παραμένει άγνωστο, λοιπόν, για πόσο χρόνο ακόμα θα αντέξει το… γενναίο και μπαρουτοκαπνισμένο!
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ