2016-04-24 17:40:37
Φωτογραφία για Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΕΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ VD
Σαμαράς: Ο Βασιλιάς της Αριστεράς είναι γυμνός

Την επιτακτική ανάγκη να «διώξουμε την επικίνδυνη κυβέρνηση των ανικάνων, την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας τις εργασίες του 10ου τακτικού συνεδρίου της Ν.Δ. Ολόκληρη η ομιλία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτέλεσε ένα «δριμύ κατηγορώ» κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το μήνυμά του, όπως είπε, να είναι ένα και ξεκάθαρο: «Τέλος στην παρακμή, στην ασφυξία, στο διασυρμό της χώρας. Φύγετε μια ώρα αρχύτερα, είμαστε έτοιμοι ακόμα και να αναλάβουμε ευθύνες που δεν μας αναλογούν. Υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της ιδεοληψίας της κυβέρνησης της Αριστεράς».

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ.: «Έχει κάνει την απάτη πολιτική της θεωρία. Ποτέ τόσοι υπουργοί δεν έχουν πει τόσες πολλές σαχλαμάρες σε τόσο σύντομο διάστημα. Είχα υποδείξει στον κ. Τσίπρα τον άλλο δρόμο, της στοχευμένης μείωσης δαπανών και φόρων. Μας αγνόησε. Από το ''στα 4 του Καμμένου'', πήγαμε στο 4ο μνημόνιο του κ. Τσίπρα».


Αναφορικά με την σε εξέλιξη διαπραγμάτευση, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε: «Ανεβαίνει πάλι η παράσταση της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης με κομπάρσο τον κ. Τσακαλώτο, με τον ίδιο πρωταγωνιστή, σκηνοθέτη, τον Αλέξη Τσίπρα. Έπρεπε να έχει κλείσει από πέρυσι και η χώρα έχει περιέλθει σε πολύ χειρότερη θέση. Με τη στάση της κυβέρνησης, οι πιστωτές μας ενώθηκαν σε μια πιο σκληρή στάση έναντι της χώρας μας, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στους πιστωτές και στην εσωκομματική αντιπολίτευση. Αποτέλεσμα είναι ότι διαλύει την αξιοπιστία χώρας και καταρρακώνει την οικονομία».

Ο κ. Μητσοτάκης, εξέφρασε τη διαπίστωση ότι από την «Συμφωνία Αλήθειας» δημιουργείται πλέον ένα «Κίνημα Αλήθειας», ενώ απάντησε σε όσους τον επικρίνουν που ζητά εκλογές ότι «θα είμασταν ασυγχώρητοι αν δεν κάναμε τα πάντα για να φύγουν μια ώρα αρχύτερα»! Παράλληλα, υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να εκφράσει σήμερα όλους του πολίτες, «ως κύριος εκφραστής της λογικής, του μέτρου και της ευρωπαϊκής ομαλότητας».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., αναφορικά με το κόμμα του, είπε: «Το 10ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ φθάνει στο τέλος του και σηματοδοτεί μία νέα αρχή, σηματοδοτεί την ανόρθωση της Ελλάδας. Προτείναμε μία νέα συμφωνία αλήθειας και τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι μηνύματα ενθουσιασμού. Γεννιέται σήμερα ένας νέος πατριωτισμός που ενώνει όλους του Έλληνες που έχει αποστολή την αναμόρφωση της Ελλάδας».

Τόνισε δε: «Το συνέδριο ήταν διαφορετικό από τα προηγούμενα, υπήρχε ένας άνεμος δημιουργικής αλλαγής, ανοίξαμε τις πόρτες να μπει οξυγόνο για την παράταξη και τη χώρα. Οι αντίπαλοι μας αντιλαμβάνονται πως το ρολόι για την απομάκρυνσή τους από την εξουσία μετρά πλέον ανάποδα. Προχωρήσαμε και σε σημαντικές θεσμικές αλλαγές θωρακίζοντας το κόμμα, τολμήσαμε να θεσμοθετήσουμε καινοτομίες μοναδικές για τα δεδομένα του πολιτικού συστήματος. Θα είναι ο πρώτος πρόεδρος του κόμματος με θητεία συγκεκριμένη. Μαζί τολμούμε να αλλάξουμε τη ΝΔ τη μετατρέπουμε στο κοινό μας σπίτι που τολμά να στεγάσει ελπίδες και όνειρα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους συνέδρους: «Να συνεχίζετε να συμμετέχετε στις διαβουλεύσεις του κόμματος και θα δείτε τις επιθυμίες σας να γίνονται καθώς το κόμμα δεν ανήκει σε εμάς ανήκει σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα που μοιράζεται το κοινό μας όραμα Την Κυριακή του Πάσχα κλείνουν 101 ημέρες από την εκλογή μου. Τότε είχα δεσμευθεί πως μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα θα άλλαζα το κόμμα και τήρησα τη δέσμευσή μου ήρθε πλέον η ώρα να αλλάξουμε τη χώρα. Σε 111 ημέρες βάλαμε σε τάξη το σπίτι μας κάτι το οποίο οφείλαμε αλλά πλέον είμαστε ένα σύγχρονο ανοιχτό κόμμα».

Σαμαράς: Ο Βασιλιάς της Αριστεράς είναι γυμνός

Νωρίτερα, με μια μετωπική επίθεση στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία, όπως είπε, «πρέπει να φύγει» και δηλώνοντας δικαιωμένος για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, ο Αντώνης Σαμαράς ολοκλήρωσε την ομιλία του στο 10ο συνέδριο της Ν.Δ. Ο πρώην πρωθυπουργός, τον οποίο υποδέχθηκαν θερμά οι σύνεδροι, χαρακτήρισε τη Ν.Δ. ως την «παράταξη των μεταρρυθμίσεων και της ευθύνης» που πολύ σύντομα θα κληθεί να κυβερνήσει και να σώσει τον τόπο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος το λάθος. Είναι το ατύχημα που δεν έπρεπε να έχει συμβεί», τόνισε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας πως «οι Έλληνες γνωρίζουν σήμερα, 15 μήνες μετά τον Ιανουάριο του 2015, ποια παράταξη είπε την αλήθεια. Μετακόμισε σε παράλληλο σύμπαν και αρνείται να δει τι γίνεται γύρω του. Θέλει να του πούμε και μπράβο για την ύφεση που έφερε. Μας έφερε τα capital controls και θέλει να του πούμε και μπράβο», σημείωσε.

«Απόλυτη προτεραιότητα είναι να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα, γιατί μεγαλώνει συνεχώς ο λογαριασμός, έχει χάσει τον έλεγχο, παίζουν με τα σπίρτα μέσα σε μια αποθήκη με καύσιμα και κάποιος πρέπει να τους πάρει τα σπίρτα», ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς και προσδιόρισε τις τρεις διαπιστώσεις όλων μετά από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Αποκαλύφθηκε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός, δικαιώθηκε η δική μας πολιτική και η δική μας στάση, καθώς και αναδεικνύεται το δικό μας μεταρρυθμιστικό φιλελεύθερο πρόσωπο».

Η κυβέρνησή του, όπως είπε, δημιούργησε πραγματικά πλεονάσματα δύο χρόνια και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό… «καημένο», αναφορικά με τις συγκρίσεις που επιχειρεί η νυν κυβέρνηση με τα πεπραγμένα της δικής του. «Μιλάμε για πλήρη και οριστική παράδοση εκείνων που θα έσκιζαν τα Μνημόνια», τόνισε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει παντού, καταρρέει δημοκοπικά, αλλά και ηθικά. Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο».

Ο κ. Σαμαράς περιέγραψε τη Ν.Δ. ως παράταξη μεταρρυθμίσεων και ευθύνης, διευκρινίζοντας ότι «ως παράταξη πρέπει να είμαστε περήφανοι για την ιστορική μας διαδρομή»,

Για το προσφυγικό, ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως δεκαπλασιάστηκαν οι «ροές παρανόμων» και τόνισε: «Επί των ημερών μας δεν υπήρχε αυτό το φαινόμενο. Πρόβλημα υπήρχε και τότε». Για τους αναρχικούς είπε: «Τι αντιεξουσιαστές; Δολοφόνοι είναι». Πολλοί από αυτούς, κατήγγειλε, «ενθυλακώνονταν στον ΣΥΡΙΖΑ κατά το παρελθόν, ενώ η κυβέρνηση έχει ακολουθήσει πολιτική ανοχής απέναντι σε τέτοια φαινόμενα κατά τους προηγούμενους μήνες».

Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για το «κίνημα μεταρρυθμίσεων» που πρέπει να γίνει σε όλο το φάσμα των θεμάτων, ενώ περιέγραψε τη μείωση της φορολογίας ως βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη στον τόπο. «Μόνο με τέτοιες μεταρρυθμίσεις θα γίνουμε ισότιμος εταίρος στην Ευρώπη. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτή τη μεταρρυθμιστική αναγέννηση της χώρας. Ο Βασιλιάς της Αριστεράς είναι γυμνός», τόνισε.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ