2016-04-25 10:06:09
Φωτογραφία για Κρήτη: Κρανίου τόπος η Ανατολή Ιεράπετρας - Ανυπολόγιστες οι ζημιές [photos]
Πολλά στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης, αγροικίες, θερμοκήπια και ελαιόδεντρα, εκατοντάδες οικόσιτα ζώα, αποτελούν τον τραγικό απολογισμό της φωτιάς που ξέσπασε στην Ιεράπετρα.

Η φωτιά ξεκίνησε από την Ανατολή Ιεράπετρας και κατέκαψε μια τεράστια έκταση για μέρες, παρά την μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τις τοπικές Αρχές και πολλούς εθελοντές.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος δεκάδες οχήματα από το Λασίθι, αλλά και όλους τους άλλους νομούς της Κρήτης με στόχο την προστασία των περιουσιών και φυσικά του περιβάλλοντος.

Δυστυχώς όμως οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες, με τους κατοίκους να είναι σε απόγνωση βλέποντας μια περιοχή «κρανίου τόπο»

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Απριλίου, από αναζωπύρωση παλαιότερης εστίας φωτιάς. Οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως 7-8 Μποφώρ, ειχαν σαν αποτέλεσμα την εξάπλωση της με ταχύτατους ρυθμούς, με συνέπεια να δημιουργηθεί ένα μέτωπο πολλών χιλιομέτρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Κρήτης εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται οποιαδήποτε καύση  στα δάση, σε δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις από 1/5 έως και 31/10/16.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΤΑΣΗ... ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΦΟΥΣΤΕΡ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΤΑΣΗ... ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΦΟΥΣΤΕΡ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ